Openbare Basisschool Het Landje

Schiedamsesingel 180 / Schiedamse Vest 200 3012 BA Rotterdam

  • In Landje Vest krijgen de groepen 5 t/m 8 les
  • We spelen tijdens de pauzes en overblijf buiten op een geweldig plein met veel speelmogelijkheden
  • In ons BV lokaal krijgen de kinderen les van een vakdocente beeldende vorming
  • Onze kleuters kunnen heerlijk spelen op ons groene en uitdagende kleuterplein.

In het kort

Toelichting van de school

Een kunstzinnige wereldschool in het hart van Rotterdam

Het Landje staat voor kwalitatief goed onderwijs: de basisvaardigheden staan daarom centraal. We werken vanuit de overtuiging dat cultureel kunstzinnig onderwijs ( in samenwerking met culturele instellingen in de buurt) een toegevoegde waarde heeft voor de brede ontwikkeling van de kinderen tot zelfstandige, kritische en mondige wereldburgers. Creatief en probleem oplossend denken, verantwoording nemen, een eigen mening vormen en rekening houden met die van anderen zijn essentieel in de brede ontwikkeling van het kind. 

Naam van de school

Het Landje is een naam met een historische achtergrond. Na het bombardement op Rotterdam lag een groot deel van de binnenstad in puin. Met het puin van de stad werd de Schiedamse Singel gedempt. Zo ontstond een landje waarop de kinderen van de wijk konden spelen. Op deze plek staat nu de school.   Het Landje heeft het beeld van Zadkine ‘De verwoeste stad’ geadopteerd en is jaarlijks aanwezig bij de herdenking bij het monument. Op deze manier maken we de kinderen bewust van onze geschiedenis.   

Daarnaast de symbolische betekenis: Het Landje wil de grond zijn waarop kinderen kunnen groeien en bloeien tot zelfstandige, mondige wereldburgers!

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • kunstzinnig onderwijs als hart
  • creatief, eigenzinnig
  • vrijheid&verantwoordelijkheid
  • inclusief & verbindend
  • onderwijs op niveau

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het Landje is, voor basisschool begrippen, een grote school. Onze school heeft 25 groepen:  er zijn 7 kleutergroepen en elk leerjaar van groep 3 t/m 8 heeft drie parallelgroepen.

Door de twee schoolgebouwen voelt de school voor de leerlingen niet als groot. Aan de Singel zijn de groepen 1 t/m 4 gehuisvest, aan de Vest de groepen  5 t/m 8. Gemiddeld hebben de groepen rond de 27 leerlingen. 

Aanmelden nieuwe leerlingen:

De school is populair; jaarlijks krijgen we meer aanmeldingen dan we plaatsen beschikbaar hebben. De school hanteert daarom een aanname beleid waar loting deel van uitmaakt. Zie voor het actuele aanname beleid onze website aanname beleid Het Landje

De school organiseert jaarlijks een aantal informatie-ochtenden waar nieuwe ouders kennis kunnen maken met de school. Pas na het bijwonen van een informatie ochtend kunt u uw kind aanmelden.

Let op: aanmelden is geen garantie voor inschrijving! Bij aanmelding vragen wij u informatie die van belang is voor het onderwijs aan uw kind met ons te delen en ons toestemming te verlenen informatie uit te wisselen met het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal van uw kind. Kinderen van wie wij geen informatie ontvangen kunnen wij niet inschrijven. Als wij van mening zijn dat wij uw kind geen goed onderwijs kunnen bieden, en we uw kind dus niet kunnen inschrijven, kunnen wij u ondersteunen bij het zoeken naar een geschikte onderwijsplek. 

Voor kinderen, die later in onze school willen instromen hanteren we een vaste procedure. Meer informatie vindt u op onze website.

Wilt u een informatie ochtend bijwonen? Mail dan naar aanmelden@landje.nl om in te schrijven voor één van deze bijeenkomsten. 

Let op: om te starten op school moet uw kind zindelijk zijn! 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
622
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

OBS Het Landje is een fijne school met een fijn klimaat. Ouders en kinderen oordelen positief over onze school. Zij geven aan zich er veilig te voelen.

Het Landje hanteert een gedragsprotocol waarin grensoverschrijdend gedrag is omschreven, en de aanpak en consequenties daarvan zijn vastgelegd. 

Privacy en leerlinggegevens

De gegevens die over leerlingen gaan, noemen we persoonsgegevens. Wij verwerken als school persoonsgegevens van uw kind om onze verplichtingen als onderwijsinstelling te kunnen nakomen. Zo hebben wij bijvoorbeeld de gegevens nodig om uw kind in te schrijven als leerling op onze school, om de studievoortgang bij te houden of bij inschrijving van uw kind op een andere school. Daarnaast hebben wij de wettelijke verplichting om bepaalde gegevens door te sturen naar andere partijen, zoals DUO (ministerie van Onderwijs) en Gemeente (leerplichtambtenaar). Wij verwerken gegevens van uw kind voor het nakomen van onze wettelijke verplichtingen. Gegevens die hier niet aan voldoen zullen wij alleen met uw toestemming verwerken.

Bij de inschrijving van uw kind(eren) vragen wij u om toestemming voor het gebruik van foto- en videomateriaal, het delen van uw contactgegevens met andere ouders en het gebruik van sociale media door uw kind(eren). U hebt te allen tijde het recht om deze toestemming te wijzigen. U kunt dit kenbaar maken via een mail aan de administratie.

De school vraagt ouders nadrukkelijk om terughoudend te zijn met het maken van foto’s en video’s binnen de school. Het is voor ouders en leerlingen niet toegestaan om foto’s en video’s die gemaakt zijn op school te delen via sociale media of te gebruiken voor commerciële doeleinden.

In onze privacy verklaring, te vinden op www.boorbestuur.nl onder kopje beleid, leest u meer over de gegevens die wij verwerken, hoe lang wij ze bewaren en op welke manier deze worden beveiligd.

Terug naar boven