€85.00
Wat wordt met dat geld gedaan?
- Kerst
- Schoolreis
- Schoolverzekering
- Sinterklaas
- Kinderboekenweek, Groot Project
- Lente-ontbijt
Zijn er overige vrijwillige schoolkosten?
Ja
Wat wordt daarmee betaald?
Het basisonderwijs is gratis in Nederland. De extra activiteiten die een aanvulling vormen op het onderwijs, worden echter niet door de overheid bekostigd. Denk hierbij aan het sinterklaasfeest, de kerstmaaltijd, sportdag of het schoolreisje. Deze activiteiten moeten op een andere manier bekostigd worden. Wij vragen u om als ouder/verzorger een vrijwillige bijdrage te leveren aan het bekostigen van deze activiteiten. Uw bijdrage gebruiken we voor het organiseren van deze leuke activiteiten voor de kinderen. Uiteraard mag u ook een hoger bedrag overmaken.
De vrijwillige bijdrage is vrijwillig. Kinderen van ouders/verzorgers die niet kunnen of willen betalen, mogen altijd meedoen met de activiteiten. Wel kan de school besluiten om, als er door alle ouders samen niet voldoende geld wordt opgehaald, de activiteiten voor alle leerlingen te wijzigen of niet door te laten gaan.
Natuurlijk wordt het geld goed beheerd door de school. Jaarlijks maken we een begroting en een verantwoording. De oudergeleding van de mr van onze school moet hiermee instemmen.
Van de vrijwillige ouderbijdrage bekostigen we:
Kinderboekenweek, Groot Project, sinterklaas- en kerstfeest, schoolreis, lenteontbijt, schoolverzekering
De vrijwillige bijdrage voor ouders van leerlingen uit groep 8 bedraagt €205 i.v.m. het schoolkamp.
Digitale facturatie via WIS Collect
De school maakt bij het innen van de vrijwillige ouderbijdrage gebruik van WIS Collect. WIS Collect is het systeem voor digitale facturatie.De school e-mailt de betaalverzoeken voor de vrijwillige ouderbijdrage naar de ouders / verzorgers. In deze e-mail is een link opgenomen naar een digitaal ouderportaal. U kunt via deze link de bijdrage met iDeal betalen.
Meer informatie over WIS Collect is te vinden op: https://www.wis.nl/Ouders
Extra informatie over ouderbijdrage
Vrienden van Het Landje
"Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal" (A. Einstein)
Omdat het Rijk onvoldoende bijdraagt in de kosten van kunstzinnig onderwijs, is in 2009 de stichting Vrienden van Het Landje opgericht.
- De stichting helpt het kunstzinnige karakter van de school in stand te houden en te ondersteunen
- De drie pijlers van het kunstzinnig onderwijs op Het Landje - filosofie, muziek en beeldende vorming - worden mede door De Vrienden gefinancierd.
- Het bestuur bestaat uit ouders die zich, samen met u, sterk willen maken voor kunstzinnig onderwijs op Het Landje.
- De Vrienden vragen ook om uw bijdrage! Bijdragen is vrijwillig en u bepaalt zelf hoeveel u geeft.
De stichting is erkend als ‘goed doel’, daarmee zijn giften fiscaal aftrekbaar. Als u meer wilt weten over de Vrienden van Het Landje, dan verwijzen wij u naar de website van de school: www.landje.nl.
Stichting Vrienden van Het Landje: NL52 INGB 000 5058 022 t.n.v. Stichting Vrienden van Het Landje
Sponsoring en giften
Soms willen ouders, bedrijven of anderen de school sponsoren of een gift geven. Onze school houdt zich aan de wet en aan de regels die zijn opgenomen in het Convenant “Scholen voor primair en voortgezet onderwijs en sponsoring” 2020-2022 en zoals opgenomen in de Integriteitscode van stichting BOOR. Dit houdt onder andere in dat het voor iedereen duidelijk moet zijn dat er sprake is van sponsoring of een gift. In geval van sponsoring moet bijvoorbeeld ook onze mr instemmen met de sponsoring. De sponsoring mag de onderwijsinhoud niet beïnvloeden en moet verenigbaar zijn met de pedagogische en onderwijskundige taak en doelstelling van onze school. Bovendien moet sponsoring in overeenstemming zijn met de goede smaak en het fatsoen.Onze school is onderdeel van stichting BOOR. Stichting BOOR is een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Dit houdt in dat er fiscale voordelen verbonden kunnen zijn aan een gift aan de school. Sponsoring kan onder omstandigheden belast zijn met btw.
Hoe wordt er bij BOOR omgegaan met Onderwijsgeld - Verdeling van middelen
Onze school maakt deel uit van Stichting BOOR. Een Stichting met ongeveer 75 scholen. De bekostiging vanuit de overheid (ministerie van OCW) vindt plaats per school. Het bestuur van onze stichting heeft als beleid dat alle scholen de beschikking hebben over de middelen die door OCW voor de school zijn beschikt.
Vanuit deze middelen moeten echter ook BOOR Services en de bovenschoolse activiteiten betaald worden. BOOR Services verzorgt onder andere voor de gehele organisatie de salarisadministratie, werving- en selectie van nieuwe leerkrachten, ICT-diensten, de financiële administratie, verantwoording richting OCW, gemeente en andere subsidieverstrekkers, het regelen van onderhoud aan de schoolgebouwen, ondersteuning bij onderwijskwaliteit en juridische vraagstukken. De bovenschoolse activiteiten betreffen de salarislasten van de bovenschoolse directie, personeelslasten die in verband met de wet op de privacy niet per school geadministreerd mogen worden, opleidingstrajecten voor de gehele sector en overige kosten voor de gehele sector.
Om de kosten van deze diensten te dekken, dragen alle scholen een percentage van de totale baten per school af. De hoogte van dit bedrag is bij elke schoolbegroting zichtbaar. De afdracht wordt zo laag mogelijk gehouden, zodat het onderwijsgeld zoveel mogelijk wordt besteed aan het onderwijsproces.