IBS Aïsha

Heulberg 1 4708 HL Roosendaal

Schoolfoto van IBS Aïsha

Resultaten eindtoets

Toelichting van de school

Ibs Aïsha heeft nog geen eindtoets resultaten. Vanaf schooljaar 2023-2024 zal er voor het eerst een groep 8 aanwezig zijn en deelnemen aan de doorstroomtoets. Vanaf het schooljaar 2024-2025 zal de school de resultaten van de eindtoets delen. 

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Toelichting van de school

De tussenresultaten worden geanalyseerd door de leerkracht in overleg met de intern begeleider. Samen stellen zij aan de hand van de tussenresultaten een groepsplan op. In het groepsplan wordt er nagedacht over interventies in het groepsproces. Er wordt gemeten of er aan gestelde norm wordt voldaan en of de leerlingen voldoende groei hebben laten zien ten opzichte van de vorige resultaten. Wanneer blijkt dat er op een van deze twee indicatoren niet voldoende gescoord is, worden er groepsinterventies ingezet. 

De intern begeleider maakt samen met de directie een schoolanalyse. Aan de hand van de schoolanalyse worden er schoolbreed interventies ingezet. 

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

Toelichting van de school

IBS Aïsha is gestart met 4 groepen en groeit per schooljaar met een jaargroep. Dat betekent dat er pas in het schooljaar 2023-2024 voor het eerst schooladviezen gegeven worden. 

De gegevens zijn voor deze school niet bekend.

Bron

Sociale ontwikkeling

Hoe denkt deze school over sociale ontwikkeling?

Het meten van sociale competenties doen wij aan de hand van observatielijsten, vragenlijsten ingevuld door de onderwijsprofessional. Er is veel aandacht voor het groepsproces in de eerste weken van het schooljaar, de gouden weken. Tijdens het schooljaar is de intern begeleidster een belangrijke sparringspartner voor de leerkrachten. Tweemaal per jaar wordt er gericht gekeken naar de sociale competenties van alle leerlingen en waar nodig een plan bedacht om gericht te oefenen. 

Kernwaarden uit de visie op sociale ontwikkeling

  • Respect
  • Naastenliefde
  • Ihsaan

Wat zegt de inspectie over de school?

De Inspectie van het Onderwijs onderzoekt minimaal één keer in de vier jaar het bestuur van een school. De inspectie kijkt dan of de kwaliteitszorg, de onderwijskwaliteit en de financiële zaken bij het schoolbestuur op orde zijn. Daarnaast bezoekt de inspectie een aantal scholen die bij het schoolbestuur horen en onderzoekt deze scholen nader. De gegevens van het laatste onderzoek van de inspectie zijn beschikbaar op de website van de onderwijsinspectie.

Terug naar boven