Samenwerkingsschool De Dobbe

Zuster Kortestraat 73 9983 SW Roodeschool

Schoolfoto van Samenwerkingsschool De Dobbe

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als een leerkracht ziek wordt of bijv. een cursus volgt, is er vervanging. We doen dan een beroep op invallers die onze school goed kennen. De overdracht is zo georganiseerd dat invallers op een goede manier verder kunnen gaan met waar de vaste leerkracht was gebleven.

Het kan in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat er geen vervanging is en dat we de vervanging intern ook niet op kunnen lossen.

Hiervoor hebben we een vastgestelde werkwijze hoe we dan handelen en kinderen naar huis laten gaan. Handelen bij (g)een vervanging bij afwezige leerkracht’ De afgelopen jaren is het vinden van vervanging bij ziekte van leerkrachten in het basisonderwijs een toenemend probleem. Ook binnen onze organisatie komt het voor dat de schoolleiding geen vervangers kan vinden. Binnen Lauwers en Eems hebben wij samen met andere besturen in Groningen de RTC-Pool opgezet om de grootste problemen rond vervanging op te lossen. In deze pool is een aantal leerkrachten benoemd die met voorrang zullen invallen bij ziekte of andere afwezigheid. (Deze pool is overigens ook een middel om leerkrachten aan ons te binden om aldus de verwachte tekorten aan leerkrachten op te vangen.)

Het kan echter toch nog voorkomen dat we geen invaller kunnen vinden. Het hieronder beschreven beleid wil een overzicht geven van de stappen die op onze school genomen worden bij ziekte of verlof van een van de leerkrachten. Uitgangspunt is altijd om zoveel als mogelijk lesuitval te voorkomen.

Aanvulling:

Als een leerkracht ziek wordt of bijv. een cursus volgt, is er vervanging. We doen dan een beroep op invallers die onze school goed kennen. De overdracht is zo georganiseerd dat invallers op een goede manier verder kunnen gaan met waar de vaste leerkracht was gebleven.  Het kan in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat er geen vervanging is en dat we de vervanging intern ook niet op kunnen lossen. Hiervoor hebben we een vastgestelde werkwijze hoe we dan handelen en kinderen naar huis laten gaan.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

We hebben voor dit onderdeel geen gegevens (ontvangen).

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het woord zorg heeft verschillende betekenissen en kan op meerdere manieren gebruikt worden. In deze paragraaf hebben de termen zorg en zorgleerling betrekking op leerlingen die op welke wijze en op welk gebied ook, extra begeleiding nodig hebben om te leren wat ze moeten leren. Het kan zijn dat een leerling een beperking heeft of een stoornis, het kan zijn dat een leerling extra begaafd is, het kan zijn dat een leerling gedragsproblemen vertoont, om een paar voorbeelden te noemen. In ieder geval is het in deze situaties zo dat wij extra acties moeten inzetten en extra begeleiding moeten geven om het kind de noodzakelijke kennis en vaardigheden bij te brengen.

Wettelijk is geregeld dat wij ervoor moeten zorgen dat wij uw kind het onderwijs en de begeleiding bieden die hij of zij nodig heeft. Dat heet ‘passend onderwijs’. Ook als uw kind extra begeleiding of aangepast onderwijs nodig heeft. De grootste groep leerlingen heeft geen speciale extra begeleiding of bijzondere aanpassingen nodig. Een deel heeft beperkte extra begeleiding of beperkte aanpassingen nodig. Een klein deel heeft aanzienlijke extra begeleiding of aanzienlijke aanpassingen in het onderwijs nodig. Om er voor te zorgen dat we ook aan kinderen uit deze laatste groep, die slechts af en toe bij ons worden aangemeld, het passende onderwijsaanbod kunnen geven, werken we samen met een groot aantal andere scholen in onze regio. Die samenwerking heet een samenwerkingsverband. Binnen het samenwerkingsverband regelen we de zaken die nodig zijn voor het ‘passend onderwijs’.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Zie schoolondersteuningsprofiel 2023-2024 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven