CBS Willem de Zwijger

Minister Beversstraat 7 6042 BL Roermond

  • Binnen ons gebouw werken we samen met een peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, voor-, tussen- en naschoolse opvang.
  • Iedere groep heeft de zorg voor een vierkante meter tuin. Hier zorgen de kinderen met groene vingers voor groente- en fruitplantjes
  • In de schoolbieb kun je lekker lezen.
  • Een ruime buitenspeelplaats zorgt ervoor dat onze kinderen lekker kunnen bewegen.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als een groepsleerkracht afwezig is, bijvoorbeeld door ziekte, zorgt de school er in principe voor, dat er in de groep van de afwezige collega een vervanging wordt geregeld, zodat het onderwijsleerproces gewoon doorgang kan vinden. Als het aantrekken van vervanging problemen oplevert, bestaat er een stappenplan, waarin precies omschreven is, welke stappen de school gaat zetten om alsnog vervanging voor de zieke te kunnen regelen. In principe worden er geen kinderen naar huis gestuurd, maar mocht al het mogelijke gedaan zijn en er kan toch geen vervanging geregeld kunnen worden, dan is er volgens de richtlijnen van de inspectie een stappenplan afgesproken, waarbinnen nooit de eerste schooldag van de ziekte, maar na vooraankondiging op de tweede dag een klas noodgedwongen naar huis kan worden gestuurd.

Hopelijk zal dit bijna nooit nodig zijn!

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op BS Willem de Zwijger is gekozen om een leerkracht in te zetten als bevoegd docent bewegingsonderwijs. Alle groepen, van 1 t/m 8, kunnen hier drie keer per week gebruik van maken.

Handig is dat er een gymzaal in de school zit zodat er geen onderwijstijd verloren gaat aan het reizen van en naar de gymzaal. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Op onze school werken we al jaren met Vakgroepen voor rekenen, taal, lezen en sociaal emotionele ontwikkeling.
Zo'n groep leerkrachten richt zich specifiek op een bepaald vakgebied. Zij bewaken de grote lijnen. Inspireren en informeren collega's. Jaarlijks wordt er aan doelen gewerkt waarbij het hele team wordt meegenomen.

De ambitie is er om in de vakgroepen rekenen en taal gediplomeerde specialisten te krijgen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven