Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
De 8 basisgroepen zijn verdeeld in twee bouwgroepen (onderbouw & bovenbouw).
Verder hebben we een Taalklas voor NT2 onderwijs. Aanvullend verzorgen we onderwijs aan 2 groepen met Oekraïense leerlingen.
Elke bouw heeft een eigen (bouw)coördinator die middels bouwvergaderingen niet alleen zorgt voor de organisatorische aansturing, maar ook zorgt voor een actieve deelname van de leerkrachten tijdens deze overlegsituaties.
De bouwcoördinatoren komen regelmatig bij elkaar met de directeur en de coördinator Kwaliteitszorg om ervaringen uit te wisselen en de besluitvormingsprocedure te hanteren. Ambities die zijn geformuleerd in het jaarplan worden vertaald naar concrete actiepunten die vaak in het bouwoverleg ter sprake komen (zie schooljaarplan).
?In het schooljaar 22/23 hebben we 8 reguliere basisgroepen van groep 1 t/m 8.
In deze reguliere groepen bieden we passend onderwijs aan rekening houdend met de kenmerken van onze schoolpopulatie. De gemiddelde groepsgrootte is 20 leerlingen per groep.
Daarnaast bieden we NT2 onderwijs aan in een speciale taalklas. Deze is bestemd voor kinderen die nauwelijks of geen Nederlands kunnen spreken. In een speciaal taalbad bereiden we deze leerlingen voor op een plaatsing in het reguliere onderwijs.
Ook bieden we onderwijs aan voor leerlingen die afkomstig zijn uit Oekraïne We hebben hiervoor 2 groepen ingericht die worden aangestuurd door Oekraïense leerkrachten. De voertaal is Oekraïens en de "neventalen" zijn Engels en Nederlands.
De basis van ons onderwijs is het concept van de Vreedzame School; een warm, veilig pedagogisch klimaat.
Vanuit onze missie: “Kleurrijk samen werken aan talenten” is ieder kind voor ons uniek met zijn eigen mogelijkheden en kwaliteiten. Ieder kind moet op onze school binnen die mogelijkheden en kwaliteiten kunnen leren.
In een goede sfeer willen wij de kinderen begeleiden in hun cognitieve ontwikkeling, in hun sociaal-emotionele ontwikkeling en in hun lichamelijke ontwikkeling.
Belangrijk voor ons is: De omgang tussen leerkrachten en leerling en tussen de leerlingen onderling. We zien een goede relatie tussen leerkrachten en ouders als basis voor goede samenwerking.
Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning
Op school werken we al jaren met Vakgroepen.
Vakgroepen zijn er voor:
- Cultuur
- Taal
- Rekenen
- Sociale emotionele ontwikkeling / Burgerschap
- Digitale Geletterdheid
- Wetenschap & Techniek
Zo'n groep leerkrachten richt zich specifiek op een bepaald vakgebied. Zij bewaken de grote lijnen. Inspireren en informeren collega's.
Jaarlijks wordt er aan doelen gewerkt waarbij het hele team wordt meegenomen.
De ambitie is er om in de Vakgroep Rekenen en Taal gediplomeerde specialisten te krijgen.
In samenwerking met Wel.kom, Bibliorura, Kinderopvang en logopedie hebben we een traject ontwikkeld waarin we gezamenlijke aanpak inrichten voor het bestrijden van Laaggeletterdheid.
Zowel in de voorschoolse, als vroegschoolse opvang, wordt het onderwijs gethematiseerd. Waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende expertises. Onder externe begeleiding.
De vorderingen van het traject worden gemeten door logopedie. Er er is een sterke link naar ouderbetrokkenheid.
Het project is mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Roermond.
In schooljaar 22/23 gaan we het 2e jaar in. Speerpunten zijn: Ouderbetrokkenheid, Thematiseren, verdergaande samenwerkingen.