CBS de Regenboog

Reijerweg 60 2983 AT Ridderkerk

  • Schoolfoto van CBS de Regenboog
  • Schoolfoto van CBS de Regenboog
  • Schoolfoto van CBS de Regenboog
  • Schoolfoto van CBS de Regenboog
  • Schoolfoto van CBS de Regenboog

Het team

Toelichting van de school

Het team van De Regenboog bestaat uit gemotiveerde en professionele medewerkers, die zich elke dag enthousiast inzetten voor een optimale ontwikkeling van de leerlingen en betekenisvol onderwijs. Voor een kleurrijke groei! Op onze school werken een directeur, 2 intern begeleiders, 23 groepsleerkrachten en 6 onderwijsassistenten. Vanuit het team is een managementteam samengesteld. Binnen het team zijn er collega’s die zich hebben gespecialiseerd op het gebied van taalbeleid, leesbeleid, gedrag, hoogbegaafden, ICT, Wetenschap & Technologie en interne coaching voor studenten. Goede samenwerking met de ouders vinden we belangrijk. Tot het onderwijsondersteunend personeel behoren een administratief medewerkster, 2 conciërges en 2 interieurverzorgsters. We werken intensief samen met Kinderopvang SKR; een organisatie die in ons gebouw de peuterspeelzaal en BSO verzorgt. Daarnaast werken we nauw samen met een aantal 'partners' zoals het CJG, de logopediste, oefentherapeute grove en fijne motoriek, dansdocente, de Brede School Slikkerveer, Facet Ridderkerk, Lezen Oké en het Kunstmenu. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

We streven naar zo weinig mogelijke verschillende gezichten bij tijdelijke vervanging. Het aantal invallers dat beschikbaar is, is echter gering. Dit is niet alleen in onze regio het geval, maar een landelijk probleem. Als een leerkracht ziek is, proberen we het voor de groep zo goed mogelijk te organiseren. Als het kan, neemt een collega-leerkracht die normaal parttime werkt de lessen over. Is er geen leerkracht beschikbaar, dan vragen we een onderwijsassistente les te geven. Is er niemand beschikbaar, dan kan er bij groep 3 t/m 8 voor gekozen worden om de leerlingen tijdelijk te verdelen over meerdere groepen. Dit kan voor ten hoogste twee dagen. Voor kleutergroepen kan dit niet. Als er geen vervanging is, mede door het grote leerkrachtentekort, dan  krijgen de leerlingen in uitzonderingssituaties vrij. Ouders worden hierover tijdig geïnformeerd.   

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

We hebben twee dagen per week een leerkracht beschikbaar die de lessen bewegingsonderwijs geeft. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Jonge kinderen ontdekken de wereld spelenderwijs. Tijdens het spelen en werken in de diverse spelhoeken en met gevarieerde materialen aan de tafels ontwikkelen ze zich bijna vanzelf. De leerkracht zorgt voor een krachtige leeromgeving waarin kinderen worden uitgedaagd om vanuit een veilige basis, nieuwsgierig en actief, de wereld te verkennen. 

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Tijdens planbord en thematijd wordt aandacht besteed aan lezen, taal, wereldoriëntatie (aardrijkskunde, historisch besef, biologie, wetenschap en technologie, verkeer). In de groepen wordt aandacht besteed aan koken & bakken, tekenen, handvaardigheid, muziek, dans-,en theaterlessen, ICT en Wetenschap en Technologie. We nemen deel aan het leesbevorderingsproject Lezen Oké en het cultuurprogramma van Kunstmenu, waardoor in iedere groep elk jaar een bepaald onderdeel van kunst en cultuur centraal staat, zoals beeldende kunst, podiumkunst en verteltheater.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

We bieden met het team zoveel mogelijk uitdaging en ondersteuning aan alle leerlingen die bij ons op school onderwijs volgen.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We blijven ons met alle medewerkers volledig inzetten met als doel zoveel mogelijk leerlingen het onderwijs, de uitdaging, ondersteuning en juiste begeleiding te bieden die nodig is.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven