Christelijke Basisschool Het Lichtpunt

Binnengracht 4 3162 WD Rhoon

  • Schoolfoto van Christelijke Basisschool Het Lichtpunt
  • Schoolfoto van Christelijke Basisschool Het Lichtpunt

In het kort

Toelichting van de school

De leerlingen, medewerkers, het schoolgebouw en de omgeving: samen vormen ze de school. Daarom is deze school uniek. Hoe de dynamiek en de sfeer op school zijn, dat kan alleen de school je vertellen. Met hún verhaal bij hun eigen cijfers en bij cijfers van bijvoorbeeld DUO en de Inspectie van het Onderwijs. Kortom, je krijgt een betrouwbaar beeld van de school en van wat de school doet aan goed onderwijs.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Vertrouwen
  • Samenwerken
  • Eigenaarschap
  • Professioneel

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Aanmelding / inschrijven van leerlingen   
De aanmelding van leerlingen kan dagelijks plaatsvinden. Over het algemeen wordt er een telefonische afspraak met de ouders gemaakt door de secretaresse voor een kennismakingsgesprek met de directeur. Tijdens dit gesprek is de uitwisseling van informatie over de school een belangrijk onderdeel. Aansluitend vindt een rondleiding door de school plaats.   

Inschrijving
Ouders nemen na het gesprek contact op met school voor een aanmeldformulier. Voor 4-jarige wordt het aanmeldformulier per mail toegezonden of opgehaald door de ouder. Indien de nieuwe leerling elders onderwijs volgt, wordt eerst door de zorgcoördinator (intern begeleider) contact opgenomen met de huidige school. N.a.v. deze informatie wordt er wel/geen aanmeldformulier verstuurd naar ouders.  

Ontvangstbevestiging
N.a.v. het aanmeldformulier wordt binnen een week een ontvangstbevestiging gemaild.  

Intakegesprek
Het intakegesprek wordt 3 maanden voor de officiële startdatum ingepland en wordt gevoerd door de bouwcoördinator van de onderbouw. In dit gesprek staat het kind centraal zodat de bouwcoördinator het kind kan indelen in één van de kleutergroepen. Het intakegesprek duurt ongeveer een half uur.  

Plaatsingsbrief en informatiepakket
Na het intakegesprek wordt de plaatsingsbrief samen met het informatiepakket gemaild naar ouders.   

Wenmomenten
De leerkracht neemt kort na het versturen van de plaatsingsbrief en het informatiepakket contact op met ouders om samen de wenmomenten in te plannen. De wenmomenten vinden plaats in de laatste 4 weken voor de officiële startdatum.  

Het 1e wenmoment
Bij het 1e wenmoment wordt de nieuwe leerling en de ouders voor schooltijd uitgenodigd, zodat er even rustig in de klas een aantal zaken kunnen worden uitgelegd en verhelderd.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
393
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven