Basisschool Sint Mauritius

Haverweg 16 6991 BS Rheden

  • Schoolfoto van Basisschool Sint Mauritius
  • Schoolfoto van Basisschool Sint Mauritius
  • Schoolfoto van Basisschool Sint Mauritius
  • Schoolfoto van Basisschool Sint Mauritius

Het team

Toelichting van de school

Op de Mauritiusschool werken 9 leerkrachten, een leerkrachtondersteuner, een administratief medewerkster, een conciërge, een Coördinator Onderwijskwaliteit en Ondersteuning (C.O.O.), een opleider in de school, een vakleerkracht gym en een directeur. 



De groepsleerkrachten vormen de spil van onze organisatie. Uw kind heeft het meest met haar of hem te maken. De groepsleerkracht is verantwoordelijk voor de gang van zaken in de groep. De groepsleerkracht is ook het eerste aanspreekpunt voor u als ouder. Met haar of hem bespreekt u de ontwikkelingen van uw kind.



De dagelijkse leiding van de school ligt bij de directeur. Zij is tevens belast met de uitvoering en implementatie van het beleid van de Deltascholen. Zij is ook verantwoordelijk voor het onderwijskundige leiderschap van de school.



De C.O.O. is verantwoordelijk voor de interne zorg binnen de school. Zij begeleidt de leerkrachten en heeft tevens de eindverantwoording voor het leerlingvolgsysteem. Ook onderhoudt de intern begeleider contacten met externe instanties.



De opleider in de school begeleidt studenten van de HAN pabo bij hun studievoortgang en ondersteunt de leerkrachten die mentor zijn van de studenten.



Onze administratief medewerkster is één dag onder schooltijd aanwezig. Zij is verantwoordelijk voor de financiële administratie en de leerlingadministratie.



De conciërge is drie dagen bij ons op school aanwezig.



De vakleerkracht voor gym werkt één dagdeel in de week op de Mauritiusschool.



 



 


Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Ons schoolbestuur SKPCPO Delta maakt gebruik van een vaste groep invallers. Hierdoor is kwaliteit gegarandeerd en krijgen kinderen bij ziekte van de leerkracht een vertrouwd gezicht voor de klas. Echter zoals bij alle besturen in Nederland kampen ook wij met personeelstekort. Mocht er bij ziekte van een leerkracht geen vervanger uit de invalpool beschikbaar zijn, dan proberen wij het intern op te lossen. Als ook dit niet lukt dan sturen wij ouders, in het uiterste geval, een bericht dat de kinderen die dag niet naar school kunnen komen. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In groep 1 en 2 is het onderwijs thematisch ingericht. Waar mogelijk worden echte situaties nagebootst waaraan leerervaringen worden gekoppeld. In groep 3 maken we geleidelijk de overstap naar het meer abstract werken op papier.

Aan het einde van ieder schooljaar bekijken we welke kinderen op alle ontwikkelings­gebieden aan de voorwaarden voldoen om de overstap naar de volgende groep te maken. Tijdens de oudergesprekken wordt u als ouder hierbij betrokken.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

We werken met Blink lezen, dit is een geïntegreerde methode voor technisch lezen en begrijpend lezen. 

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

U kunt hier het SOP (schoolondersteuningsprofiel) downloaden.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Ambities 2024-2025

De resultaten van het rekenonderwijs versterken, waardoor binnen een groep alle niveaus op de juiste wijze bediend worden. Extra instructie voor rekenzwakke leerlingen en extra verrijking voor rekensterke leerlingen.

Schrijfonderwijs: kinderen leren verhalen schrijven en kennen verschillende genres.

Implementatie Breinhelden, een methodiek om te werken aan executieve functies van kinderen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De Mauritiusschool, samen met openbare basisschool Rheder Enk en kinderopvangorganisatie Puck & Co, vormt het kindcentrum Kroeseboom. Binnen dit samenwerkingsverband is een warme overdracht en een doorgaande leerlijn van groot belang voor de ontwikkeling van onze leerlingen.

We werken ook samen met Kinderopvangorganisatie het Toverbos.


Warme Overdracht en Samenwerking

Puck & Co werkt nauw samen met de C.O.O. van De Mauritiusschool om een soepele overgang te waarborgen van peuter naar kleuter. Dit gebeurt in overleg met ouders, waarbij nieuwe leerlingen grondig worden besproken. Bij eventuele zorgen kunnen er al vroegtijdig gesprekken plaatsvinden met ouders, medewerkers van Puck & Co, de intern begeleider en de schoolcontactpersoon van het Samenwerkingsverband Passend Wijs. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat elk kind de juiste ondersteuning krijgt vanaf het begin van zijn of haar schoolloopbaan.


Doorgaande Leerlijn

In de groepen 1 en 2 wordt gewerkt met de methodiek van Inzichtelijk, waarbij leerkrachten de ontwikkeling van de leerlingen nauwkeurig volgen op het gebied van:




  • Taal (Beginnende geletterdheid)

  • Rekenen (Beginnende gecijferdheid)

  • Motoriek

  • Sociale en emotionele ontwikkeling



Dit stelt leerkrachten in staat om samen met ouders en, waar nodig, met de C.O.O. te beoordelen of een kind klaar is voor de overgang naar groep 3.


Ondersteuning op Maat

Leerkrachten kunnen snel identificeren of een kind extra ondersteuning nodig heeft, bijvoorbeeld fysiotherapie voor motorische vaardigheden of logopedie voor taalondersteuning. Deze aanvullende zorg kan op school worden geregeld en valt meestal onder het basispakket van uw zorgverzekering.


Terug naar boven