Oudergesprekken/ Rapport
De ontwikkelingen van uw kind worden op de volgende wijze aan u gecommuniceerd:
- In november kunt u een eerste gesprek aanvragen om over de vorderingen van uw kind te praten.
- In februari n.a.v. het eerste rapport is er een oudergesprek met alle ouders.
- In april kunt u een gesprek aanvragen over de vorderingen van uw kind.
- In juni n.a.v. het tweede rapport kunt u een oudergesprek aanvragen.
De kinderen van groep 2 t/m 8 krijgen 2x per jaar een rapport. In het rapport staan naast de methode resultaten ook de behaalde resultaten op de midden en eind toetsen van IEP. De beoordeling van de toetsen en behaalde resultaten staan niet ter discussie tijdens het 10 minuten gesprek. Op onze rapporten is ruimte voor opmerkingen door de leerkrachten ter ondersteuning van de resultaten en het gedrag van de leerling.
Het is tussentijds altijd mogelijk om met de leerkracht een afspraak te maken om behaalde resultaten of zorgen te bespreken, dit zal altijd plaats vinden na schooltijd. Ook de leerkracht kan met u contact opnemen om een afspraak te maken om de ontwikkeling van uw kind te bespreken. U dient aan dit verzoek te voldoen.
Beeldmateriaal
Op onze school laten wij u met beeldmateriaal zien waar we mee bezig zijn. Bijvoorbeeld tijdens activiteiten zoals Sint en Kerst, schoolreisjes, groepsfoto's of sportdag. Foto's gemaakt tijdens deze activiteiten zijn alleen zichtbaar op ons ouderportaal en zijn afgeschermd per groep. Wij vragen eenmaal uw toestemming voor het plaatsen van beeldmateriaal. U mag natuurlijk altijd de door u gegeven toestemming intrekken. Een mailtje naar [email protected] volstaat. Opgave van reden is niet nodig. Binnen 4 weken worden dan beelden van uw kind door ons verwijderd. Ook mag u op een later moment alsnog toestemming geven. Zonder toestemming zal er geen beeldmateriaal van uw zoon/dochter gedeeld worden.
Vanwege bovenstaande is het voor ouders niet meer toegestaan om foto's of video's te maken in de school. Ook niet als het uw eigen kind betreft. Het risico dat er per ongeluk toch andere kinderen op komen te staan te groot. Ouders die zich niet aan de afspraak houden, vragen wij te stoppen en anders de school te verlaten.
Als er beeldmateriaal op het beveiligde deel van ouderportaal door ouders gekopieerd wordt en vervolgens gedeeld via sociale media, is dat niet meer de verantwoordelijkheid van de school. Indien uw kind ongewenst op een site staat, kunt u de betreffende ouder zelf aansprakelijk stellen.
Schorsing of verwijdering
Leerlingen kunnen van school worden gestuurd voor een tijdje (schorsing) of voorgoed (verwijdering). Zoiets gebeurt alleen als het kind of de ouder zich ernstig misdraagt en de grenzen van fatsoen en respect overschrijden. We spreken dan van wangedrag, dat de veiligheid en de rust binnen school in gevaar brengt. Als na het aanspreken en bespreken van het wangedrag geen gewenste verandering plaatsvindt, gelden de volgende afspraken:
- Leerling is op school om te leren en houdt zich aan de regels en afspraken die gelden op school.
- Bij grensoverschrijdend gedrag wordt de leerling naar een andere klas gestuurd met werk.
- Zo snel als mogelijk vindt er een gesprek tussen kind, ouders en leerkracht plaats. Afspraken om herhaling te voorkomen worden gemaakt.
- Bij een volgende overschrijding binnen 3 maanden wordt de leerling weer in een andere groep aan het werk gezet en volgt een gesprek met kind, ouders, leerkracht en directie. Afspraken worden gemaakt en in het gesprek zal worden aangegeven dat bij een volgend grensoverschrijdend incident een schorsing zal volgen.
- Bij een derde incident wordt de leerling bij directie geplaatst, er wordt direct contact opgenomen met de ouders. Verder vindt overleg met het bestuur plaats i.v.m. schorsing van in beginsel 2 dagen tot maximaal 5 dagen. In deze dagen vindt overleg plaats hoe de leerling terug kan komen naar school.
Verwijdering: De beslissing voor verwijdering wordt genomen door het schoolbestuur, na overleg met de directie. Het bericht van verwijdering wordt schriftelijk aan ouders meegedeeld, met redenen omkleed. De leerplichtambtenaar en de inspectie krijgen een afschrift van deze brief. In de acht weken volgend op dit bericht, moet het schoolbestuur een andere school voor de betreffende leerling zien te vinden.
Gezonde School
We blijven ons de komende jaren inzetten als een gezonde school met voldoende beweging. We besteden aandacht aan gezond eten en drinken. Als methode om gezonde voeding onder de aandacht van de leerlingen te brengen gebruiken wij "ik eet het beter", zij bieden jaarlijks diverse smaaklessen aan.
Pauzehap
Natuurlijk hebben de kinderen ook pauzes, dus de kinderen moeten hun gruithap (groente of fruit) en een lunchpakket meenemen naar school. Wij hebben elke dag "gruitdagen". Naast een stuk fruit of groente mag een leerling eventueel ook een broodje eten tijdens de ochtendpauze. We stimuleren de leerlingen om naast het fruit/groente water te drinken, daarom drinken wij tijdens de fruitpauze water. In de onderbouw wordt alleen water gedronken tijdens de lunch pauze, i.v.m. de organisatie. Tijdens de andere pauze is het aan de ouder wat hun kind drinkt. Als kinderen bijv. melk meenemen, kunnen zij gebruik maken van onze koelkast.
Om 12 uur lunchen wij met de leerlingen op school, hierbij adviseren wij ouders om bruin of volkoren brood mee te geven aan hun kind. Ouders zijn hier vrij in.
Verjaardag van uw kind
Als een kind jarig is, mag er getrakteerd worden. Omdat wij de gezondheid van de kinderen heel belangrijk vinden, willen we gezonde traktaties stimuleren. Wij hanteren het 1 food en eventueel 1 non-food beleid. Onder food verstaan wij een kleine traktatie, zoals een stuk fruit, een versierde eierkoek of waterijsje. Sommige ouders geven een klein cadeautje (1 non-food) voor dekinderen mee. Dit wordt met de kinderen meegegeven naar huis. Ook hiervoor geldt: hou het klein.
Schoolreisje
In de groepen 1 t/m 6 gaan de leerlingen op schoolreisje. Groep 7 gaat 2 dagen op kamp en Groep 8 gaan 3 dagen op kamp. Aan de schoolreisjes zitten kosten verbonden.