obs Die Heenetrecht

Burg Versluijsstraat 18 4698 AS Oud-Vossemeer

  • Schoolfoto van obs Die Heenetrecht
  • Schoolfoto van obs Die Heenetrecht
  • Schoolfoto van obs Die Heenetrecht

Het team

Toelichting van de school

Op Die Heenetrecht werkt een enthousiast betrokken team, waarin iedereen zichzelf kan zijn. We vullen elkaar aan, zijn attent naar elkaar en naar de omgeving. Respect, saamhorigheid en veiligheid staan centraal. We zijn ondernemend en hebben lef. Met elkaar goed onderwijs verzorgen, is onze passie. Ons leerkrachtenteam is een mooie mix van jong tot oud, een team waarin het fijn samenwerken is. We werken met plezier en willen het maximale uit ieder kind halen. Dat doen we op een gemoedelijke, professionele wijze met oog en aandacht voor ieder kind. Specialisten in school. Onze school heeft veel kennis in huis. We zijn blij met onze kundige groepsleerkrachten, specialisten en de samenwerking met externen. Zo kunnen kinderen op school terecht voor fysiotherapie. Bovendien bieden we extra ondersteuning in Reken- en Taaldans onder leiding van Juf Roos.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij afwezigheid van een leerkracht maken we gebruik van Leswerk. Zij regelt voor diverse besturen in de regio de organisatie van korte vervangingen en tijdelijke vacatures die ontstaan. Wanneer het niet lukt om een vervanger te regelen, zoeken we naar een andere oplossing, bijvoorbeeld door het inzetten van eigen personeel als dat mogelijk is. Of kiezen we ervoor om een groep op te splitsen en te verdelen over de andere groepen op school. We proberen te voorkomen dat er groepen naar huis gestuurd moeten worden. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Alle kinderen in de basisschoolleeftijd zijn van harte welkom op onze school.

We bieden deze kinderen goed, passend en huisnabij onderwijs aan. Daar waar ons dat zelf niet lukt, roepen we de hulp in van externen. Als we dan nog niet tegemoet kunnen komen aan de onderwijsbehoeften van het kind, wordt samen met de ouders/verzorgers gezocht naar een passend alternatief.

Kinderen die extra begeleiding nodig hebben, komen in een zogenaamde Stergroep. Dat is een groep als alle andere groepen op school, met eigen leeftijds- en klasgenoten. De onderwijsassistent speelt hierin een grote rol. Zij begeleidt de leerlingen op één of meer vakgebieden, denk hierbij aan spelling of rekenen. Ook kan het zijn dat een leerling hulp nodig heeft op sociaal emotioneel vlak. We gaan altijd uit van mogelijkheden en daar waar het kan dagen we ze uit tot net een stapje verder.

Als we er niet uitkomen om de juiste zorg te bieden aan het betreffende kind, dan kunnen we de hulp inschakelen van een ambulant begeleider vanuit het samenwerkingsverband ‘Kind op één’. Op deze manier kunnen we meer kinderen binnen de school en nabij huis, passend onderwijs geven. De kinderen van de Stergroep gaan het grootste gedeelte van de dag naar de reguliere groep, met hun leeftijds-en klasgenoten.

De kinderen die meer- en/of hoogbegaafd zijn, dagen we in de groep op verschillende manieren extra uit. De bovenschoolse Plusklas biedt  een keer per week, voor de kinderen die dat nodig hebben, extra zorg en/of begeleiding.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Kansrijk onderwijs

Op Die Heenetrecht denken we in mogelijkheden. We bieden onderwijs op maat dat aansluit bij de onderwijsbehoeften van elk kind. Zo kan ieder kind groeien en zich op een unieke manier ontwikkelen. Daarbij sluiten we met ons onderwijs aan op het niveau van elk kind. Samen leren, samen werken en plezier maken, horen bij het onderwijs op onze school. 

Ster- en plusgroep

Voor leerlingen die meer nodig hebben dan de intensieve instructie en verwerking in de klas, is er de stergroep. Zij krijgen in deze groep extra instructie voor een bepaald onderdeel van een leervak waar ze nog moeite mee hebben. Ook is er aandacht voor de werkhouding, aanpak en de emotionele ontwikkeling van het kind. Voor meer- en hoogbegaafde leerlingen heeft OcTHO een bovenschoolse plusklas op obs De Casembroot. Echter willen we ons ook op deze laatst genoemde groep leerlingen richten de komende jaren. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Met de voor- en vroegschoolse organisaties én alle basisscholen in het dorp, vinden gezamenlijke projecten plaats. 

Terug naar boven