Basisschool De Bolster

Keelkampstraat 66 6361 XG Nuth

Schoolfoto van Basisschool De Bolster

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Binnen ons schoolbestuur Innovo hebben alle scholen extra formatie ontvangen om zo intern binnen school, alsook binnen het cluster van Innovo scholen in de Gemeente Beekdaelen, vervangingen op te kunnen vangen. We zien dat er door het lerarentekort een probleem kan ontstaan voor het invullen van plotselinge kortdurende vervangingen. Tot nu toe hebben we dit op De Bolster nog altijd kunnen opvangen, maar de realiteit is dat we dit niet voor de toekomst kunnen blijven garanderen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

We kijken heel bewust naar de onderwijsbehoefte van elk kind. Hierbij betrekken we het kind ook steeds meer d.m.v. ons ontwikkelingstraject van "zelfverantwoordelijk leren". We ondernemen veel ondersteunende activiteiten en educatieve excursies om op die manier theorie en praktijk met elkaar te verbinden. Hiermee gebruiken we het goede uit beide werelden (theorie én praktijk).

Vanuit een sterke zorgstructuur brengen we de onderwijsbehoefte goed in beeld. Daarmee gaan we aan de slag om zo goed mogelijk om te kunnen gaan met de verschillen. Hierin kunnen onze vier onderwijsondersteuners ook een belangrijke ondersteunende rol spelen in de extra zorg en begeleiding van kinderen die dit nodig hebben.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op Basisschool De Bolster werken we continu aan onze professionaliteit en deskundigheid. Dit wordt door ons schoolbestuur Innovo op een positieve wijze gestimuleerd. Iedereen krijgt de mogelijkheden om aan zijn of haar professionaliteit te kunnen werken.

We werken aan zowel de teamontwikkeling met het hele team als ook aan individuele ontwikkeling van de leerkracht. Dit beleid is vastgelegd in ons schooldocument "Deskundigheidsontwikkeling op De Bolster".

Daarnaast is het team ook bewust bezig om voorbereid te zijn voor het Lerarenregister als ook het Schoolleiderregister.

Op BS De Bolster hebben wij ons de afgelopen jaren gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen met een visuele beperking. Met speciale computers kunnen we kinderen begeleiden om bijvoorbeeld braille te leren.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Op De Bolster maken we in de groepen 1+2 gebruik van de methodiek "Speelplezier". Hierin hebben we ook een fijne samenwerking en afstemming met SKN en hun Peuterspeelzaal die ook ook met "Speelplezier" werken.

Zoals de naam van de methodiek al aangeeft, werken we vanuit het spel. Het spel is bij uitstek het geschikte middel voor onze jongste kinderen. Vanuit het spel komen zowel ontwikkelingsdoelen alsook de sociale ontwikkeling van de kinderen tot ontwikkeling. Daarbij sluit natuurlijk ook onze schoolvisie aan: "Zorg goed voor jezelf, de ander en de omgeving" !

Terug naar boven