Basisschool De Bolster

Keelkampstraat 66 6361 XG Nuth

Schoolfoto van Basisschool De Bolster

In het kort

Toelichting van de school

Welkom in het Schoolvenster van Basisschool De Bolster. In dit venster worden gegevens weergegeven afkomstig van DUO, de onderwijsinspectie en de school zelf. Op deze wijze ontvangt u een breed en genuanceerd beeld van de school en haar opbrengsten.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Zorg goed voor jezelf.
  • Zorg goed voor de ander.
  • Zorg goed voor je omgeving.
  • Een gezonde, sportieve school.
  • Een duurzame school.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

We hebben te maken met een aantal jaargangen met veel geboortes. Op de laatste teldatum 01-02-2023 hadden we in totaal 303 kinderen op De Bolster en 12 groepen. We zien al jaren een redelijk stabiele schoolgrootte.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
288
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

We hebben als schooltijden nog een aparte ochtend en een aparte middag. Meerdere kinderen blijven tussen de middag over. Omdat er ook nog gezinnen tussen de middag naar huis willen en kunnen gaan, hebben wij gekozen voor de overblijfvariant waarbij kinderen nog een middagpauze hebben van 1 uur. Hierdoor kunnen zowel kinderen als volwassenen op een rustige wijze van de middagpauze en hun lunch gebruik maken, met dank aan onze Overblijfgroep van volwassenen die zorgdragen voor een goed verzorgde overblijftijd (gezamenlijke lunch binnen in verschillende overblijfruimtes + buiten spelen op onze twee schoolpleinen).

We hebben een prima samenwerking met Kinderopvang Nuth waarbij zowel voor- als naschoolse opvang binnen ons schoolgebouw wordt verzorgd. Het feit dat we binnen hetzelfde schoolgebouw liggen, maakt een snel en goed contact makkelijk haalbaar en uitvoerbaar. Wij zijn hier heel blij en tevreden over dat we dit voor onze kinderen op deze wijze kunnen regelen. Voor de oudste groep kinderen is de BSO gelegen naast ons schoolgebouw.

Sinds augustus 2017 hebben we ook Peuterspeelzaal Nuther Grut binnen ons schoolgebouw en daar zijn we heel blij mee. Tevens hebben we ook voor de onderbouw en middenbouw ook BSO in ons schoolgebouw. BSO voor de bovenbouw is op loopafstand van school (2 min.).

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Voor veel meer informatie over onze school verwijs ik heel graag naar de website van onze school: www.bs-bolster.nl 

Hier kunt u o.a. de volgende informatie over Basisschool De Bolster in Nuth terugvinden:

  • Schoolgids met schoolkalender.
  • Schoolondersteuningsprofiel.
  • Anti-pestprotocol.

Terug naar boven