GBS De Planthof

Kon. Julianalaan 96 7711 KP Nieuwleusen

Schoolfoto van GBS De Planthof

Het team

Toelichting van de school

Natuureducatie

Binnen onze vereniging heeft natuureducatie de afgelopen jaren een steeds prominentere plek gekregen. Het is goed om opnieuw in te zien dat wij als mensen onderdeel zijn van de gehele schepping en dat we hier op een verantwoorde wijze mee om moeten gaan. Prachtig om samen met de kinderen te ontdekken hoe bijzonder de schepping is en waarom we goed voor haar moeten zorgen.

Wij hebben een natuurgids in dienst bij Florion, die activiteiten op aanvraag in scholen verzorgt op het gebied van natuur en ecologie. 

Techniektorens

De Techniek Torens heeft doorlopende leerlijnen op de onderwerpen die in de kerndoelen omschreven staan, te weten: constructie, transport, communicatie en productie. Daarnaast zijn ook chemie, elektrotechniek en duurzame energie ruimschoots vertegenwoordigd en is voorzien in de nieuwste aspecten voor techniek volgens de laatste kerndoelenomschrijving. 

Wij hebben een collega die techniekonderwijs geeft, in blokken van groep 3 tot en met 8. Verspreid over het jaar. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte/verlof van personeel wordt onze vervangingspool als eerste ingeschakeld. Als hier een geschikte leerkracht beschikbaar is zal deze worden ingezet. Als er geen vervanging vanuit de vervangingspool beschikbaar is, zal er worden gekeken naar een interne oplossing. In de meeste gevallen zijn deze eerste twee stappen genoeg om vervanging te regelen. In enkele gevallen (bij ziekteverlof) zijn we genoodzaakt de groep naar huis te sturen. Dit gebeurt incidenteel.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Planthof streeft ernaar om binnen de eigen school mogelijkheden te scheppen voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. In onderwijsterminologie: we streven er naar een brede zorgschool te zijn. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Basisschool De Planthof heeft de ambitie om de komende jaren het onderwijs (nog) beter aan te sluiten op de onderwijsbehoeften van iedere leerling. Hier werken we hard aan door te kijken naar de leerling en de vaardigheidsgroei die hij of zij laat zien. Als dit betekent dat we de leerling anders moeten begeleiden zullen we kijken naar de mogelijkheden en ons aanbod daarop aanpassen. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven