Obs 't Hunnighouwersgat

Zuid Midslandweg 19 A 8891 GH Midsland

  • Schoolfoto van Obs 't Hunnighouwersgat
  • Schoolfoto van Obs 't Hunnighouwersgat
  • Schoolfoto van Obs 't Hunnighouwersgat
  • Schoolfoto van Obs 't Hunnighouwersgat

Het team

Toelichting van de school

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Het team bestaat uit 18 medewerkers, zie team Obs 't Hunnighouwersgat

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij afwezigheid van een leerkracht wordt een vervanger gezocht. Er zijn een paar vervangers beschikbaar op het eiland die per direct kunnen worden gevraagd. Wanneer deze vervangers niet beschikbaar zijn, probeert de school vervanging van de wal te laten komen. Wanneer er geen vervanging is, wordt getracht intern met inzet van parttimers, onderwijsassistent, ambulant personeel, de vervanging op te lossen. Eventueel kunnen er nog groepen worden samengevoegd. Wanneer dit echter te lang duurt of niet verantwoord is, kan de directie besluiten een groep naar huis te laten gaan. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

“Op Obs ’t Hunnighouwersgat willen wij in een stabiele omgeving waar de natuurlijke nieuwsgierigheid naar de wereld en elkaar het uitgangspunt is, een fundamentele bijdrage leveren aan de optimale ontwikkeling van kinderen, zodat zij zich met hoofd, hart en handen, kunnen ontwikkelen tot mensen die met een open blik, zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsbesef in de wereld staan”. 

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De school maakt voor alle groepen gebruik van de sporthal naast de school.

Zwemlessen voor de groepen 3 t/m 8 worden gegeven in zwembad de Dôbe. Het vervoer is per bus geregeld.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Hoeveel tijd er per week aan de diverse vakken wordt besteed, wordt doelgericht afgestemd op de combinatiegroep. De organisatie binnen een drie/ twee-klassige combinatiegroep is van een andere orde dan de organisatie binnen één jaargroep. Daarnaast kan het voorkomen dat een vak voor de ene groep een andere inspanning vraagt dan voor een andere groep. Ook op individueel niveau kan dit een rol spelen. Binnen het opbrengstgericht werken bekijkt de leerkracht samen met het Sociaal Pedagogisch Kwaliteitsteam wat nodig is voor een groep, een groepje of een individuele leerling. Door te werken met onderbouwde groepsplannen en individuele handelingsplannen wordt onderwijs op maat gegeven. Middels zorgvuldig evalueren kunnen de plannen bijgesteld worden en de onderwijstijd voor een bepaald vak aangepast. Het is de leerkracht die dit uiteindelijk in een weekplanning verwerkt.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De school voorziet in ruime mate aan de basisvoorziening, beschikt intern over veel deskundigheid en kan extern rekenen op een ruime mate van ondersteuning. Dit impliceer dat wij ook kunnen voldoen aan de vraag naar opvang van kinderen met bijzondere behoeftes. Het voorkomt verwijzing naar SBO en SO. Alle ontwikkelingen in de komende jaren zijn al ingezet en onze plannen zullen deze optimaliseren.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven