Protestants Christelijke Basisschool De Regenboog

Elbert Mooijlaan 86 1241 BE Kortenhoef

  • Schoolfoto van Protestants Christelijke Basisschool De Regenboog
  • Schoolfoto van Protestants Christelijke Basisschool De Regenboog
  • Schoolfoto van Protestants Christelijke Basisschool De Regenboog
  • Schoolfoto van Protestants Christelijke Basisschool De Regenboog
  • Schoolfoto van Protestants Christelijke Basisschool De Regenboog

Het team

Toelichting van de school

Het team bestaat uit 21 leerkrachten, waarvan de meesten in deeltijd werken. Zij zijn verantwoordelijk voor het onderwijs aan een groep of aan kleinere groepen kinderen. Leerkrachten vormen voor ouders het eerste aanspreekpunt. Sommige leerkrachten hebben zich toegelegd op het werken met jongere kinderen, anderen in de omgang met oudere kinderen. Leerkrachten werken met elkaar samen in verschillende leergemeenschappen, op deze manier wordt er op school van en met elkaar geleerd en talenten van teamleden worden optimaal benut.Op school zijn er inhoudelijke vergaderingen en studiedagen. Professionalisering van leerkrachten staat hierbij centraal. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Op het moment dat een leerkracht ziek is zijn er een aantal opties: 

 1.    We benaderen een van de leerkrachten die niet werkt met de vraag of hij/zij kan werken. Gelukkig hebben we op de Regenboog een groot aantal flexibele collega’s die bij willen springen in geval van ziekte/afwezigheid van collega’s; 

2.    We zetten een inval verzoek uit binnen ons bestuur Proceon 

3.    Een van de ambulante mensen neemt de groep over (dit kan op het moment dat de ambulante collega’s geen afspraken hebben en gaat ten koste van hun werkzaamheden) 

4.    We verdelen de groep over andere groepen op school.  

In uitzonderlijke situaties, bijvoorbeeld wanneer meer collega’s door de griep geveld raken, lukt het niet om bovenstaande opties te realiseren. In dat geval kunnen we u vragen of u uw zoon/dochter een dag thuis kunt houden. Als dit niet lukt zijn kinderen altijd welkom op school en worden ze verdeeld over de andere groepen.  

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Regenboog is een dorpsschool, waar we denken in mogelijkheden om passend onderwijs vorm te geven. We denken hierbij in onderwijsbehoeften van leerlingen en kijken naar talenten! De Regenboog staat bekend om zijn fijne sfeer, we zien relatie, competentie en autonomie als voorwaarden om tot leren te komen. Binnen onze school hebben we specifieke expertise op het gebied van hoogbegaafdheid, in de vorm van voltijds HB groepen. In deze groepen komen we tegemoet aan de specifieke onderwijsbehoeften van hoogbegaafde leerlingen. Daarnaast hebben we de ambitie om passend onderwijs te bieden aan alle leerlingen die zich aanmelden, hierbij hebben we de visie gewoon waar kan, speciaal waar moet.  

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven