Curtevenne-Basisschool

Parklaan 3 1241 BG Kortenhoef

  • Schoolfoto van Curtevenne-Basisschool
  • Schoolfoto van Curtevenne-Basisschool
  • Schoolfoto van Curtevenne-Basisschool
  • Schoolfoto van Curtevenne-Basisschool
  • Schoolfoto van Curtevenne-Basisschool

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Voor vervanging van leerkrachten kijken wij in eerste instantie binnen ons team naar mogelijkheden om een verlof zelf op te vangen.

In tweede instantie kijken we naar de invalpool. 

De geschiedenis leert ons dat we binnen ons team bijna altijd mogelijkheden vinden om de vervanging van een leerkracht goed op te vangen. Wij hoeven zelden gebruik te maken van de invalpool.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De Curtevenne wordt bestuurd door Talent Primair. Deze Stichting bestaat uit 22 bijzonder neutrale en openbare scholen. De missie van het bestuur is 'talent ontwikkeling' op alle terreinen met accent op actief leren en kwalitatief goed onderwijs. De Curtevenne wordt geleid door een meerscholendirecteur en een locatiedirecteur. Naast de genoemde vakleerkrachten is er een intern begeleider, tevens locatiedirecteur, voor de coördinatie van de zorg. Voor de begeleiding van kinderen met speciale onderwijsbehoeften is er een specialist voor zorgleerlingen en een specialist voor begaafde leerlingen. Er zijn 13 deskundige leerkrachten. De school heeft 8 groepen: de 2 onderbouwgroepen 1/2 hebben maximaal 25 leerlingen en de overige groepen maximaal 30 leerlingen. Er zijn team-, bouw- en inhoudelijke commissievergaderingen. Er zijn vier inhoudelijke commissies nl: Taal/lezen, Hoogbegaafdheid, Sociaal-emotioneel en Techniek. Er is een kinderraad. Iedere groep heeft twee klassenouders. Ouders denken actief mee via de ouderraad en de medezeggenschapsraad.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In het School Ondersteunings Profiel (SOP) / Zorgplan wordt weergegeven welke mogelijkheden er op de Curtevenneschool zijn om leerlingen met uiteenlopende onderwijsbehoeften te begeleiden. De ondersteuning die de school kan bieden, wordt beschreven op twee niveaus: Basisondersteuning en extra ondersteuning. 

Binnen de groepen helpen we kinderen in 3 basisgroepen: de 'meer'groep, de basisgroep en de 'weer'groep. Alle kinderen krijgen de basisstof met meer of minder instructie van de leerkracht. Voor de extra ondersteuning in de klas zijn er 2 onderwijsassistenten.

Wanneer het leren heel makkelijk gaat bieden we voor deze kinderen een plusklas. De kinderen die daar naar toe gaan krijgen verrijkende leerstof aangeboden. Voor de kinderen voor wie het leren juist moeilijk gaat bieden we extra ondersteuning buiten de groep met een remedial teacher. Er zijn drie remedial teachers en een hb-specialist.

Daarnaast bieden we voor de leerlingen uit de groepen 5 en 6 die het nodig hebben een sociale-vaardigheidstraining.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven