Basisschool Steltloper Kerkrade

Dir van der Muhlenlaan 30 6463 VZ Kerkrade

  • Schoolfoto van Basisschool Steltloper Kerkrade
  • Schoolfoto van Basisschool Steltloper Kerkrade
  • Schoolfoto van Basisschool Steltloper Kerkrade
  • Schoolfoto van Basisschool Steltloper Kerkrade
  • Schoolfoto van Basisschool Steltloper Kerkrade

Het team

Toelichting van de school

In het schooljaar 2012-2013 was er een leraar in opleiding aan onze school verbonden en in het schooljaar 2013-2014 is er ook een leraar in opleiding aan onze school verbonden.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Zie beleid Onderwijsstichting MOVARE.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Primair onderwijs met leerlingen van 4 tot en met 12 jaar. Voor de jongste leerlingen waar nog niet helder is of zij regulier kunnen instromen is er een startklas in onze school. Hierin worden kinderen korte tijd specifiek bekeken met hulp van een externe van XONAR. Wettelijk gezien mogen kinderen op onze school verblijven tot het schooljaar waarin ze 14 worden. Dit is echter in de meeste gevallen onwenselijk. In principe laten wij (bij geen meerwaarde) àlle 12-jarigen uitstromen naar het VO. De school kenmerkt zich door een zeer diverse populatie. Dit zetten wij in als kracht. Naast een goed aanbod, zicht op de ontwikkeling van alle kinderen en sterk didactisch handelen kennen wij een goede ondersteuningsstructuur en een prettige samenwerking met externe ketenpartners die ons helpen bij het omgaan met zo'n sterke diversiteit. Sociaal gezien bieden wij kinderen discipline en leren kinderen op onze school slimmer werken en leren. Los van wat hun mogelijkheden zijn. Ieder kind kan slimmer en handiger leren en werken. Dit doen wij door aandacht te hebben voor een groeimindset en versterken van de executieve functies. Schoolbreed werken we met de benadering van PBS waarin we ervan uitgaan dat je goed gedrag kunt leren. Hierover leest u meer op onze website.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven