Kindcentrum de Doolgaard

Doolgaardstraat 24 5961 TS Horst

  • Schoolfoto van Kindcentrum de Doolgaard
  • Schoolfoto van Kindcentrum de Doolgaard
  • Schoolfoto van Kindcentrum de Doolgaard
  • Schoolfoto van Kindcentrum de Doolgaard
  • Schoolfoto van Kindcentrum de Doolgaard

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Als betrokken ouder is het begrijpen en waarderen van de leerlingtevredenheid van uw kind een belangrijk aspect van hun onderwijsperiode. Leerlingtevredenheid gaat verder dan alleen cijfers; het weerspiegelt het algehele welzijn en de ervaring van uw kind op het kindcentrum.

Tevredenheid bij kinderen is sterk verbonden met hun welzijn en motivatie om te ontwikkelen. Wanneer kinderen zich gelukkig en ondersteund voelen, zijn ze gemotiveerder om deel te nemen aan lessen en zich in te zetten voor hun studie. De sociale omgeving op het kindcentrum speelt een grote rol in de algemene tevredenheid van kinderen. Een positieve sfeer bevordert vriendschappen, samenwerking en een gevoel van gemeenschap, wat essentieel is voor de sociale ontwikkeling van uw kind.

Leerlingtevredenheid is vaak een indicator van effectieve communicatie tussen docenten, kinderen en ouders. Door open communicatielijnen te behouden, kunnen problemen tijdig worden aangepakt en kan de leeromgeving worden verbeterd. Positieve ervaringen op het kindcentrum dragen bij aan het zelfbewustzijn en het zelfvertrouwen van kinderen. Wanneer zij merken dat hun mening telt en zij zich gehoord voelen, groeit niet alleen hun zelfvertrouwen, maar ook hun algemene zelfbeeld.

Als ouder is het van belang om actief betrokken te zijn bij de ervaringen van uw kind op het kindcentrum. Praat regelmatig met hen over hun gevoelens en indrukken, en neem deel aan ouderbijeenkomsten om inzicht te krijgen in het bredere het schoolklimaat. Samenwerking tussen ouders, kinderen en het team van KC de Doolgaard draagt bij aan een gezonde en ondersteunende onderwijsomgeving, wat op zijn beurt de leerlingtevredenheid bevordert. Het is een gezamenlijke inspanning om een positieve impact te hebben op de ontwikkelroute van uw kind.

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Deze school gebruikt een eigen vragenlijst voor het onderzoek naar de tevredenheid van ouders. De resultaten download je hier.

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven