Kindcentrum de Doolgaard

Doolgaardstraat 24 5961 TS Horst

  • Schoolfoto van Kindcentrum de Doolgaard
  • Schoolfoto van Kindcentrum de Doolgaard
  • Schoolfoto van Kindcentrum de Doolgaard
  • Schoolfoto van Kindcentrum de Doolgaard
  • Schoolfoto van Kindcentrum de Doolgaard

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij afwezigheid van de leerkracht doen wij een beroep op de flexpool van Dynamiek Scholengroep. Collega's uit de flexpool worden ingezet. Ouders worden via ouderportaal geïnformeerd wie er deze dag aanwezig is in de groep van hun kind.  

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Dalton onderwijs 

De Doolgaard werkt vanuit zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, reflectie en effectiviteit. Deze vijf pijlers van het Daltononderwijs zijn de fundering voor de manier van werken binnen onze school. Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid komen terug in bijvoorbeeld het werken met weektaken. Onze kinderen vullen deze zelf in en op de weektaken is veel ruimte ingeruimd voor samenwerken. De leerlingen weten wat ze kunnen en mogen gaan doen en geven hier zelf concrete invulling aan. ? 

Ons onderwijs is ingericht op ontdekkend leren. Aan de hand van thema’s willen we inspirerende lesstof aanbieden en verbinding creëren met de samenleving. Door middel van groeps doorbrekend werken, starten onze leerlingen de dag met hun klasgenootjes, maar gaan ze vervolgens ook met leerlingen buiten hun stamgroep aan de slag, ingedeeld op hun eigen niveau. Het Daltononderwijs komt ook terug in onze communicatie met de kinderen en de ouders, waarbij we bijvoorbeeld ouder-kind-gesprekken voeren en de kinderen zelf laten reflecteren op het eigen leerproces. We proberen leerlingen in te laten zien hoe ze effectief en met plezier kunnen leren en werken. 

Zien dat bij kinderen een lampje gaat branden, het plezier dat leren en ontdekken met zich meebrengt: daar doe je het voor!? 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Schooltijden

Elke school is verplicht in de groepen 1 t/m 8 in totaal minimaal 7520 lesuren onderwijs te geven. \

Alle vakanties en losse studiedagen vallen op onze school buiten de hierboven genoemde lesuren. Voor de groepen 3 t/m 8 mogen wij van de inspectie maximaal 7x een vierdaagse schoolweek plannen.

Met deze schooltijden en het vakantierooster voldoet de Doolgaard aan de wettelijke voorschriften.   

De schooltijden van De Doolgaard werken met het vijf-gelijke-dagen-onderwijs. Dit houdt in dat onze kinderen maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 14.00 naar school gaan en ook op school lunchen. De leerlingen eten in hun eigen groep onder begeleiding van de leerkracht. Als de kinderen klaar zijn met eten, is er ook nog ruimte om buiten te spelen.?  Ook de lunch is een onderdeel van de schooldag geworden. Een gezamenlijk moment van ontspanning is heel waardevol voor de klas. ?  

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Schooltijden

Elke school is verplicht in de groepen 1 t/m 8 in totaal minimaal 7520 lesuren onderwijs te geven. Alle vakanties en losse studiedagen vallen op onze school buiten de hierboven genoemde lesuren. Voor de groepen 3 t/m 8 mogen wij van de inspectie maximaal 7x een vierdaagse schoolweek plannen. Met deze schooltijden en het vakantierooster voldoet de Doolgaard aan de wettelijke voorschriften.   

De schooltijden van De Doolgaard werken met het vijf-gelijke-dagen-onderwijs. Dit houdt in dat onze kinderen maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 14.00 naar school gaan en ook op school lunchen. De leerlingen eten in hun eigen groep onder begeleiding van de leerkracht. Als de kinderen klaar zijn met eten, is er ook nog ruimte om buiten te spelen.?  

Ook de lunch is een onderdeel van de schooldag geworden. Een gezamenlijk moment van ontspanning is heel waardevol voor de klas. ?  

Maandag  8.30 tot 14.00 uur  

Dinsdag  8.30 tot 14.00 uur  

Woensdag  8.30 tot 14.00 uur 

Donderdag   8.30 tot 14.00 uur 

Vrijdag   8.30 tot 14.30 uur 

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

..

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Welkom bij Kindcentrum de Doolgaard.

In ons kindcentrum vind je alle soorten kinderopvang en basisonderwijs onder één dak. We werken dan ook veel samen met school en laten kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd raken met de school. De overgang van de dag- of peuteropvang naar school verloopt daardoor soepel. Door de samenwerking met school kennen kinderen elkaar, wat voor een veilig en vertrouwd gevoel zorgt.   

Op KC de Doolgaard leren, spelen en werken kinderen van 2 tot en met 13 jaar. Voor kinderen bieden we een ononderbroken leerlijn van de peuterleeftijd tot en met de tienerleeftijd. De overstap van peuter naar kleuter wordt door ouders en kinderen als drempelloos ervaren en sluit naadloos aan op elkaar aan. Ouders hebben te maken met één loket voor de begeleiding van hun kind(eren).    

Terug naar boven