Basisschool Dijkerhoek

Dijkerhoekseweg 30 7451 LV Holten

Schoolfoto van Basisschool Dijkerhoek

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als een leerkracht ziek is, wordt er extern een vervanger gezocht. Stichting Varietas is aangesloten bij het Mobiliteitscentrum (OBT). Dit is een organisatie met een vervangingspool, die voor ons geschikte vervangers zoekt en daarin bemiddelt. Een duo-collega kan de eigen leerkracht per schooljaar eenmalig vervangen (voor een korte of langere aaneengesloten periode), i.v.m. benoemingsverplichtingen ten gevolge van de huidige cao PO. Als er geen invallers voorhanden zijn, dan zal de groep opgesplitst en verdeeld worden over de andere groepen. In geval van uiterste noodzaak, zullen de kinderen naar huis gestuurd worden. Uiteraard worden in voorkomend geval de ouders altijd geïnformeerd.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Groepsindeling en overige functies 2023-2024

Groep 1/2: Eline Valster (ma/di/vrij) Erna van den Noort (di/woe/do)

Groep 3/4: Lieke Smit (alle dagen)

Groep 5/6: Rick Bouwhuis (alle dagen)

Groep 7/8: Mirjam Winters (ma/do/vrij) en Jette Poppe (alle dagen)

overige taken leerkrachten e.a.:

Patricia Kleverwal: directeur

Mirjam Winters: leescoördinator en MR

Rick Bouwhuis: ICT/W&T

Hans Bruins: conciërge (vrijdagochtend)

Lieke Smit: MR

Matthijs Wolterink: docent executieve functies (ma/woe)

Eline Wechstapel: Kunst&Cultuur

Erna van den Noort: OR

Stagiares onderwijsassistent:

Céline (ma/di/woe in groep 1/2)

Lobke (ma/di/woe in groep 5/6)

Wij vinden het als school belangrijk dat wij studenten van de opleiding tot onderwijsassistent (ROC/Landstede) de gelegenheid geven om het beroep in de praktijk te leren. Daarom geven wij deze studenten de gelegenheid bij ons stage te lopen en hun opdrachten te doen. De directeur van OBS Dijkerhoek regelt de stageplaatsen. De leerkrachten waar stagiaires hun stage uitvoeren, voeren overleg met de stagebegeleiders van de verschillende opleidingen. Daarnaast bezoeken de stagebegeleiders van de opleidingen de stagiaires op school en bespreken zij de ontwikkeling met de student en de groepsleerkracht. 

HVO en GVO

In de groepen 7 en 8 wordt er gelegenheid gegeven tot het volgen van godsdienstig, dan wel levensbeschouwelijk onderwijs. De kinderen kunnen hier van tevoren (in samenspraak met hun ouders) zelf een keuze in maken. Hierdoor kan kennis van verschillende geloofsovertuigingen opgedaan worden, of aandacht zijn voor burgerschapsvorming.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Terug naar boven