CBS De Wegwijzer

Leijenburgplein 2a 4161 AR Heukelum

  • Schoolfoto van CBS De Wegwijzer
  • Schoolfoto van CBS De Wegwijzer
  • Schoolfoto van CBS De Wegwijzer
  • Schoolfoto van CBS De Wegwijzer
  • Schoolfoto van CBS De Wegwijzer

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als een leerkracht afwezig is door ziekte of verlof, zoeken we een leerkracht die kan vervangen. Dat kan de duo-collega zijn of een leerkracht uit de invalpool. Het kan ook zijn dat een derde of vierdejaars student van de Pabo invalt. Het komt voor dat er geen goede oplossing voorhanden is, dat is in de huidige tijd van lerarenschaarste helaas een toenemend probleem. In dit geval zal een groep worden opgesplitst of zal thuis moeten blijven. Wij proberen dit natuurlijk tot een minimum te beperken.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Kinderen zitten op De Wegwijzer in combinatiegroepen. Wij vinden dat een kansrijk gegeven. Je kind leert er net zoveel en misschien wel meer dan in een gewone groep. Want als je kind sneller of langzamer is met een vak, kan het meedoen met de andere groep. Dat kan omdat we leerlijnen combineren. De meeste kinderen zijn hierdoor ook sneller in het zelfstandig(er) oefenen en slim samenwerken met elkaar.

De basisvakken zoals rekenen, taal en lezen geven we op een hoog niveau. We geven 'gewoon' goed les: goede instructie aan de groep, met extra uitleg als je kind dat nodig heeft. De leerkrachten hebben veel leservaring en kunnen uitstekend uitleggen op niveau. We zorgen voor een gezonde balans in werken en in een schrift. Met digitale (adaptieve) softwareprogramma's zoals bij het vak rekenen, leren de kinderen doelgericht precies op hun eigen niveau. Ze worden genoeg uitgedaagd én ze hebben vaak succes. Zo blijft het onderwijs boeiend en houden kinderen plezier in leren. We zorgen daarbij wel voor een gezonde balans in werken via een scherm en in een schrift.

Ploeterklas: extra uitdaging 
Naast aandacht voor kinderen die extra uitleg behoeven, is er ook veel aandacht voor kinderen die behoefte hebben aan extra uitdaging, verdieping of verrijking. Zij krijgen op donderdag een passend aanbod in de ploeterklas. 

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In groep 1/2 ontwikkelen kinderen zich door spel. Dat heeft dus een centrale plek op het rooster.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Wegwijzer biedt onderwijs bieden aan alle kinderen uit Heukelum en omgeving.

  • Je kind is welkom als het meerbegaafd is of juist extra ondersteuning bij het schoolwerk nodig heeft.
  • Er zijn geen drempels in het gebouw en er is een lift.

Ervaren leerkrachten leveren zo veel mogelijk maatwerk met hulp van onderwijsassistenten, vrijwilligers, de intern begeleider en externe deskundigen (van het schoolondersteuningsteam). Fysiotherapie en logopedie kunnen eventueel onder schooltijd in school aangeboden worden. 

Het Schoolondersteuningsprofiel is in ontwikkeling en bevindt zich momenteel in een concept-fase (zie download). Op dit moment is het oude ondersteuningsprofiel nog van kracht. Dit is op te vragen bij de directie. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We bouwen als team verder aan de expertise die we reeds hebben opgedaan. De school heeft stappen gezet op begeleiding van meer- en hoogbegaafden en ontwikkelt zich verder op dit gebied. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Bij de overgang van peuterspeelzaal/ kinderdagverblijf (De Hummeltjeshoeve) naar basisschool de Wegwijzer is er altijd overdacht tussen de begeleiders en juffen. Dit vinden we belangrijk, ook als heeft je kind speciale begeleiding nodig heeft.

Zowel de Hummeltjeshoeve als groep 1/2 van de Wegwijzer werken met het woordenschatprogramma LOGO 3000. Zo maken de kinderen een goede start maken op de basisschool. 

Terug naar boven