Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.
Kinderen dienen in 8 basisschooljaren 7520 uren onderwijs te krijgen. Op de Liaan hanteren we het 5 gelijke dagen model van 5x5 uur. Elke week dus 25 uren. We maken we geen onderscheid in uren voor jongere of oudere leerlingen. Op jaarbasis krijgt elke groep 940 uur onderwijs. (8x940=7520 uur). Daarnaast zijn er nog zogeheten marge uren te besteden aan studiedagen of-middagen. In geval van ziekte of nascholing zorgen we voor adequate vervanging. In noodsituaties volgen we het vervangingsprotocol.
DKC De Liaan staat open voor alle kinderen, ongeacht hun godsdienstige, sociale of culturele achtergrond.
Wij bieden ondersteuning aan alle leerlingen die passen binnen het ondersteuningsniveau I t/m III (basis- en lichte ondersteuning) op het gebied van gedrag- en leren. Leerlingen met een ondersteuningsvraag in niveau IV of V kunnen wij onvoldoende ondersteuning bieden. Hiervoor maken we gebruik van de expertise van het SBO of SO.
Met ons onderwijs hebben we het doel om samen met de omgeving de totale kindontwikkeling van het kind te stimuleren en te volgen zodat kinderen hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen. Ouders zijn volledig vrij in hun schoolkeuze. De populatie van De Liaan is een natuurlijke afspiegeling van de Heldense Gemeenschap.
Op DKC De Liaan hebben we een warm pedagogisch klimaat, we zien ieder kind en brengen, samen met ouders, ieder kind in beeld. Hierbij letten we op (didactische) resultaten maar ook op? bijzonderheden van ieder kind en wat het?nodig heeft om optimaal te kunnen leren.?
Ons schoolteam is stabiel en breed opgeleid. Er hangt een prettige werksfeer op school en binnen ons team, waardoor we goed kunnen samenwerken en effectief en uitdagend onderwijs kunnen verzorgen. We hebben op verschillende gebieden professionals in ons team en onze samenwerking met de peuters en de BSO maakt dat we een krachtige doorgaande lijn neerzetten.? We werken cyclisch aan hogere opbrengsten op didactisch en pedagogisch niveau en passen ons handelen aan op basis van onze observaties, gegevens van hoe kinderen werken en toetsresultaten.
Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning
Meer- en hoogbegaafde leerlingen
We willen kinderen die aan de bovenkant uitvallen beter begeleiden. Op onze school hebben we daarvoor sinds dit schooljaar een coördinator hoogbegaafdheid benoemd. Nicole Kruijtzer zal deze taak op haar nemen en is inmiddels gestart met haar opleiding. Nicole is iedere maandag, woensdag, donderdag en vrijdag aanwezig en zal op maandagen en woensdagen aan de slag gaan met het extra uitdagende aanbod op onze school. Voor het komende schooljaar willen we ons vooral richten op de bovenbouw, het jaar daarna willen we ook bij de onderbouw aandacht geven aan kinderen die meer uitdaging nodig hebben.
Op DKC de Liaan vinden wij een doorgaande en ononderbroken ontwikkeling voor kinderen van groot belang. Daarom kunnen de kinderen dan ook langzaam de school in "groeien" via baby-, dreumes- en peutergroepen van Hoera, die in hetzelfde gebouw zitten.
De peuters spelen en werken op vaste tijden mee met de kleutergroepen waardoor ze op een natuurlijke manier kunnen wennen aan het ritme en de structuur van de kleutergroepen. Tegelijkertijd maken ze zo ook op een ongedwongen manier kennis met de kinderen en de teamleden van de basisschool.
Kinderen die geen voortraject hebben via Hoera, hebben de mogelijkheid om enkele keren te komen oefenen en meedraaien in de groep. Zo kunnen zij ook kennis maken met de leerkracht(en) en de overige kinderen. In een kennismakingsgesprek met de leerkracht brengt u samen uw kind in beeld en stemt u af op wat uw zoon of dochter nodig heeft.
Binnen de kleutergroepen willen we het onderwijs nog beter met elkaar gaan afstemmen, waarbij we ook willen kijken naar het aanbod. Daarvoor hebben we sinds dit schooljaar een coördinator kleutergroepen benoemd. Yvonne Driessen zal hier iedere woensdag actief mee aan de slag gaan. Naast het coördineren van het kleuteraanbod zal zij ook de afstemming met de peutergroep voor haar rekening gaan nemen, zodat we de doorgaande lijn nog beter gewaarborgd wordt