Basisschool De Heihorst

Pater van Donstraat 2 A 6089 NP Heibloem

Schoolfoto van Basisschool De Heihorst

In het kort

Toelichting van de school

WELKOM!

De Heihorst wil een school zijn waar ouders en kinderen zich thuis voelen. Waar in een veilige, ongedwongen sfeer boeiend onderwijs gegeven wordt. Een plek waar je van je mag laten horen. 

Waar staat de school voor:
Leren doe je zelf, maar nooit alleen. De leerkrachten op de Heihorst zijn oprecht geïnteresseerd in uw kind. Ze zien het kind in zijn geheel en weten dat elk kind uniek is. De leerkracht volgt het kind, brengt deze behoeften in kaart en stemt het handelen daar zoveel mogelijk op af. We gaat uit van de sterke kanten van het kind en benaderen het kind op een positieve wijze. 

We werken samen, zowel in de klas als in de hele school. We kennen en bespreken onze sterke kanten en zwakheden en waarderen elkaar. Zo leren kinderen van en met  elkaar.  

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Welbevinden en betrokkenheid
  • Samenwerking
  • Verantwoordelijkheid
  • Uitdagende leeromgeving
  • Plezier

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Teldatum:

Het leerlingenaantal dat getoond wordt, is het aantal op de teldatum van 1 oktober en vanaf schooljaar 2022-2023 op de teldatum van 1 februari.
De verwachting voor de komende jaren is dat het aantal leerlingen redelijk stabiel blijft rond de 45 leerlingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
49
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Instromen vierjarigen 

Op de eerste dag na de vierde verjaardag mag uw kind voor het eerst naar de basisschool. Voorafgaand aan de start op school mag uw kind enkele dagdelen komen wennen. Ongeveer een maand voor de start ontvangt u van ons een uitnodiging voor deze wenmomenten.

Instromen vierjarigen op de eerste schooldag na de zomervakantie 

Vierjarigen die op het einde van het schooljaar niet meer instromen én de kinderen die tot en met de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar vier jaar worden, starten op de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar. 

Kinderen die vóór 1 januari vier jaar worden, gaan in principe in het volgende schooljaar naar groep 2. Kinderen die na 31 december vier jaar worden, blijven in principe in het volgende schooljaar in groep 1. Dit is uiteraard afhankelijk van de individuele ontwikkeling van ieder kind en hierover vindt overleg plaats met de ouders. Het uiteindelijke besluit wanneer het kind de overstap naar groep 3 maakt, ligt in alle gevallen bij de school.

Overdracht van peuterspeelzaal naar school

Wanneer uw kind het kinderdagverblijf of de peutergroep heeft bezocht, vindt er voorafgaand aan de plaatsing een warme overdracht plaats naar de basisschool. U bent als ouder altijd op de hoogte van de informatie die wordt uitgewisseld.

Lunch

Na invoering van het 5 gelijke dagen model lunchen alle kinderen op school. Na de lunch gaan de kinderen buiten spelen. De middagpauze zal in totaal ruim een half uur duren.
Wanneer de kinderen op school lunchen, nemen ze hun eigen lunchpakket mee naar school. We begrijpen dat iets lekkers aantrekkelijk is om mee te geven, maar we vragen u om zelf in te schatten wat passend en gezond is. Als school stimuleren wij dat kinderen een gezonde lunch nuttigen!

Ook de duurzaamheid van het milieu heeft onze voortdurende aandacht. Wij vragen u om uw kind drinken mee te geven in een beker met draaidop, een bidon of in een flesje dat hergebruikt kan worden. Er zijn koelkasten op school aanwezig, speciaal voor de drinkbekers van de kinderen. Wat kinderen niet opeten van hun lunch gaat weer mee terug naar huis. Zo ziet u wat uw kind gegeten heeft. 

Samenwerking met Stichting Kinderopvang Meijel (SKM)

Op maandag, woensdag en vrijdag verzorgt SKM de peutergroep in een lokaal van de school. Het is ook mogelijk om voor- en naschoolse opvang bij SKM af te nemen. Tussenschoolse opvang is niet nodig omdat alle kinderen in de groep met hun leerkracht lunchen. Voor meer informatie over opvang en SKM kijk op www.skmonline.nl.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven