Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/00b49709-bc09-4503-9945-fe4292ce5dd7" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Er zijn meerdere organisaties in Heerenveen die buitenschoolse opvang regelen. Met o.a. Kinderwoud, de Torteltuin en Wollewaps werken wij samen. Voor informatie kunt u de websites van deze organisaties raadplegen. Daarnaast organiseren wij elke dag na schooltijd voor onze leerlingen activiteiten. Deze worden in samenwerking met onder andere Ateliers Majeur (kunst en cultuur) en Caleidoscoop (vrijwilligersorganisatie) verzorgd. Het naschoolse aanbod is voor onze leerlingen gratis.
Wij werken met een continurooster, het zogenaamde vijf-gelijke-dagen-model. De kinderen hebben 's ochtends 15 minuten pauze en een middagpauze van 30 minuten. De leerlingen eten gezamenlijk met de leerkracht in hun lokaal en hebben vervolgens vrije besteedbare tijd in de school of op het schoolplein (onder toezicht van pleinwachten).
Het veiligheidsbeleid is per school vastgelegd in een ARBO- en veiligheidsbeleidsplan. Daarin staat de ontwikkeling van het veiligheidsbeleid voor de komende jaren beschreven. Op elke school is een personeelslid belast met de taken van preventiemedewerker. Deze medewerker denkt mee over het veiligheidsbeleid, signaleert trends in de sociale veiligheid en coördineert de bedrijfshulpverlening binnen de school. Bovendien draagt deze persoon zorg voor de coördinatie en uitvoering van het veiligheidsbeleid op de school. Ook is hij/zij belast met de registratie en evaluatie van ongelukken, bijna-ongelukken, incidenten en onveilige situaties. Alle ongevallen worden bij de algemene directie gemeld. Verder heeft elke school een aantal personeelsleden opgeleid als bedrijfshulpverleners. Zij volgen jaarlijks een opleiding om bij te blijven t.a.v. de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Zij zijn tevens verantwoordelijk voor het bijstellen en regelmatig oefenen van het ontruimingsplan binnen de school.
De bovenschoolse arbocoördinator initieert en bewaakt het beleid.