Christelijke Jenaplanschool Adelbrecht Windekind

Cranenburgsestraat 112 A 6561 AR Groesbeek

  • Schoolfoto van Christelijke Jenaplanschool Adelbrecht Windekind
  • Schoolfoto van Christelijke Jenaplanschool Adelbrecht Windekind

Het team

Toelichting van de school

Er is een vakleerkracht lichamelijke opvoeding in dienst van de school. Komend jaar huren wij een muziekdocent in om onze lessen te versterken en de leerkrachten verder te scholen in de leerlijnen betreffende muzikale vorming.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Stichting SPOG heeft in samenwerking met de andere besturen uit de regio een vervangingspoule georganiseerd. In het geval er vervanging nodig is, wordt VABO (Vervangingsadministratie Basisonderwijs) daarvan op de hoogte gesteld en vanuit de poule wordt een vervangende leerkracht naar de school gezonden. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij zorgen er met ons team voor dat onze leerlingen de onderwijsondersteuning krijgen die zij nodig hebben om zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen en daarbij de kerndoelen van het basisonderwijs behalen. Dit doen we in samenspraak met de ouders en/of verzorgers. Pas als de hulpvraag van de leerling de mogelijkheden van onze school aantoonbaar te boven gaat, zoeken we naar een andere meer passende onderwijsplek voor deze leerling. We werken hiervoor optimaal samen binnen het samenwerkingsverband Stomenland en platform GHUM (https://www.stromenland.nl). Door intensief samen te werken zorgen we ervoor dat elke leerling zo thuisnabij mogelijk de onderwijsondersteuning krijgt die zij of hij nodig heeft. Onze school biedt de leerlingen de onderwijsondersteuning die zij nodig hebben om te leren en zich goed te kunnen ontwikkelen. De onderwijsondersteuning is erop gericht dat elke leerling zich in een ononderbroken proces kan ontwikkelen en daarbij de kerndoelen van het basisonderwijs behaalt. Wij doen veel in onze school om de leerlingen passend onderwijs te geven en beschikken over diverse mogelijkheden om extra ondersteuning te geven aan de leerlingen die dit nodig hebben. We kunnen veel doen maar niet alles. Sommige leerlingen hebben hele specialistische ondersteuning nodig vanuit (zeer) specifieke onderwijsbehoeften. Hier gaan wij samen op zoek naar een passende oplossing voor het kind.

Ouder- en jeugdsteunpunt Nijmegen Stromenland/Ouder- en jeugdsteunpunt Nijmegen

Stromenland geeft duidelijkheid over passend onderwijs. Heb je vragen over passend onderwijs, wil je advies of praten met iemand die met je meedenkt? Dan kun je terecht bij de school van jouw kind of bij ouder- en jeugdsteunpunt Nijmegen Stromenland. De website is www.steunpuntnijmegenstromenland.nl. Het ouder- en jeugdsteunpunt is een initiatief van samenwerkingsverband Stromenland en samenwerkingsverband V(S)O Nijmegen. Op de website vind je informatie over passend onderwijs die toegankelijk, leesbaar en begrijpelijk is. De informatie bestaat vooral uit veelgestelde vragen en antwoorden, voor zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs. Je vindt er ook uitleg van begrippen en handige links. En wil je een vraag stellen? Dan kun je contact opnemen met ouder- en jeugdsteunpunt Nijmegen Stromenland. Op de website van Stromenland, www.stromenland.nl staat meer inhoudelijke informatie voor ouders en leerlingen, over hoe zaken in de regio Stromenland geregeld zijn.Bijvoorbeeld over hoe ondersteuning vanuit het samenwerkingsverband geregeld is, welke scholen erbij horen, documenten etc.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De komende jaren zullen wij:

  1. De Kanjertraining afmaken en verder implementeren binnen de school.
  2. In samenwerking met de andere SPOG-scholen inclusief onderwijs vorm gaan geven.
  3. Meer techniekonderwijs met o.a. de techniektorens implementeren.
  4. Meer en hoogbegaafd onderwijs implementeren.
  5. Ons scholen in het onderwijs aan kinderen met autisme.
  6. Onze schoolpleinen vergroenen.
  7. Gezond eten promoten binnen onze school.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De werkgroep 0 tot 6 jaar werkt aan een doorlopende lijn van kinderdagverblijf-peuterspeelzaal t/m onderbouw. Kinderen van de peuterspeelzaal spelen op het leerplein van de onderbouw. Het doel hiervan is dat de stap naar de basisschool minder groot wordt.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Terug naar boven