Schoolverzekering:
De door INNOVO afgesloten collectieve verzekeringen zijn o.a.: ongevallen-, aansprakelijkheids- en reisverzekering. Daarmee zijn de belangrijkste risico’s voor leerlingen en ouders afgedekt. Voor meer informatie over de verzekering klikt u op onderstaande link: innovo.nl/schoolverzekering.
Door INNOVO zijn de collectieve verzekeringen afgesloten bij Wijshoff & Partners te Heerlen.
Schademelding
Wanneer u te maken krijgt met een schadegeval dan dient u contact op te nemen met de directeur van de school. Afhankelijk van de soort schade en/of de hoogte van het schadebedrag zal Wijshoff & Partners (wijshoff-partners) voor schadeafhandeling zorg dragen.
Aan bovenstaande tekst kunnen géén rechten worden ontleend.
Jeugdgezondheidszorg GGD Zuid Limburg
Basisonderwijs schooljaar 2023-2024
Het is belangrijk dat álle kinderen en jongeren veilig, gezond en kansrijk kunnen opgroeien. De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD Zuid Limburg steunt ouders en kinderen om dit te bereiken. Al vanaf de zwangerschap tot de leeftijd van 18 jaar zetten wij alles op alles om gezondheidsproblemen te voorkomen. Daarom volgen wij tijdens verschillende gezondheidsonderzoeken de lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ook nodigen we uw kind uit voor verschillende vaccinaties en zijn we het hele jaar door beschikbaar voor uw vragen over opgroeien, opvoeden of zorgen om uw kind. Samen bekijken we welke hulp passend is.
Gezondheidsonderzoek
Uw kind wordt uitgenodigd voor een onderzoek rond de leeftijd van 5 jaar en 10 jaar. Net als in de eerdere onderzoeken die uw kind heeft gehad bij de jeugdgezondheidszorg, kijken we ook nu naar groei, motoriek, spraak en sociaal-emotionele ontwikkeling. Door uw kind goed te volgen probeert de JGZ eventuele problemen op tijd op te sporen en te helpen voorkomen. Als blijkt dat uw kind extra hulp of zorg nodig heeft, kijken we samen wat daarvoor nodig is. We werken hierin nauw samen met de school en andere organisaties rondom de jeugd. De gezondheidsonderzoeken vinden plaats op een locatie van de JGZ in uw gemeente of op school.
Toegestaan tijdens schooluren
Het is toegestaan om tijdens schooluren aan het gezondheidsonderzoek deel te nemen. De JGZ heeft hierover afspraken met de school gemaakt.
Uw informatie is erg belangrijk
U als ouder/verzorger kent uw kind het beste. Om te weten of er dingen zijn waar we extra op moeten letten, vragen we u om van tevoren een vragenlijst in te vullen. Hierin komen allerlei gezondheidsaspecten aan bod. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met alle gegevens van u en uw kind.
Vaccinaties
Meer informatie vindt u op www.rijksvaccinatieprogramma.nl/infectieziekten
MijnKinddossier
Jeugdgezondheidszorg Zuid-Limburg werkt met MijnKinddossier. Dit is een online ouderportaal waarmee u zicht hebt op de zorg van uw kind bij JGZ. In MijnKinddossier kunt u als ouder op elk gewenst moment:
- Groeidiagrammen en het vaccinatieschema inzien;
- Het door JGZ gegeven advies nalezen;
- Betrouwbare opvoedinformatie lezen;
- De mijlpalen van uw kind bijhouden in een persoonlijk dagboekje;
- Ook kunt u herinneringen van afspraken per sms krijgen.
Vragen of meer informatie?
Heeft u vragen over de ontwikkeling of het gedrag van uw kind? Is er sprake van leerproblemen of andere problemen? Maakt u zich zorgen? Neem dan contact op met het Team JGZ. We bekijken samen met u wat we eraan kunnen doen. Naast telefonisch contact of per mail kunt u ook de informatie op onze website raadplegen via www.ggdzl.nl of jongeren kunnen digitaal vragen stellen via www.jouwggd.nl.
Bent u een ouder met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar zonder vaste verblijfplaats? Ook dan kunt u altijd gebruik maken van de Jeugdgezondheidzorg. U kunt bij ons altijd terecht voor o.a. vragen over opgroeien en opvoeden, vaccinatie en het periodieke lichamelijk onderzoek. Indien uw kind ziek is dient u hiervoor contact op te nemen met de huisarts.
Contact
Team JGZ Heuvelland
088 - 880 5044
www.ggdzl.nl
www.ggdzl.nl/jgzcontact
Handle With Care
De Zuid-Limburgse gemeenten doen met alle (speciaal) primair onderwijs scholen samen mee aan ‘Handle with Care’. Het doel van Handle with Care is om op school steun te bieden aan leerlingen die thuis geweld meemaken, waarbij politie aanwezig is geweest. Als kinderen iets ingrijpends meemaken geeft dat veel stress. Als het stressniveau hoog blijft, kan dit de ontwikkeling van een kind verstoren. Een betrouwbare volwassene, zoals een leerkracht, kan een kind helpen om met die stress om te gaan. Onze school doet daarom ook mee aan Handle with Care.
De werkwijze is simpel.
Als de politie aan de deur komt vanwege huiselijk geweld in een gezin met kinderen, dan sturen zij een melding aan Veilig Thuis.
Veilig Thuis stuurt vervolgens een Handle with Care signaal aan leerplicht. Dit signaal bevat alleen:
- de naam van het kind
- de geboortedatum van het kind
- het codewoord Handle with Care.
Leerplicht zoekt op basis van de gegevens de juiste school, en stuurt het Handle with Care signaal door naar de intern begeleider/directeur, zodat ze samen met de leerkracht extra aandacht en steun aan het kind kunnen geven.
Binnen Handle with Care worden dus geen details over het incident thuis gedeeld. De Handle with Care signalen worden ook niet geregistreerd in het schoolsysteem. Alle informatie met betrekking tot het Handle with Care signaal wordt na ontvangst gewist.
Wilt u meer weten over dit project, neemt u dan gerust contact op met Sigrid Nelissen ([email protected])
Uitwerking richtlijn gebruik smartphone en smartwatches in de klas
In onze op-en-top digitale wereld zijn smartphones en privé-apparaten niet meer weg te denken, ook niet in het klaslokaal. Echter, om de concentratie en het leerproces niet te verstoren, hanteren wij een duidelijke smartphone richtlijn aan de hand van de landelijke richtlijn. Hierin staat dat het gebruik van deze apparaten tijdens onderwijstijd niet is toegestaan, behalve voor onderwijsdoeleinden, medische noodzaak of bij fysieke beperkingen. Bij aanvang van de schooldag schakelen de leerlingen hun apparaten uit en stoppen deze, op eigen risico, in hun tas. Het personeel gebruikt privé-apparaten volgens het algemene beleid met erkenning van noodzakelijkheid zoals bij Multi-Factor Authenticatie (MFA) om het veilig inloggen in de verschillende privacygevoelige systemen te waarborgen.