De Leest

Gruiterstraat 1 4871 KS Etten-Leur

  • Schoolfoto van De Leest
  • Schoolfoto van De Leest
  • Schoolfoto van De Leest
  • Schoolfoto van De Leest
  • Schoolfoto van De Leest

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Om personeel te vervangen bij verlof of ziekte maken we gebruik van een invallerspoule, genaamd Leswerk. Daarnaast vangen we veel afwezigheid op door eigen personeel wat bereid is om extra te werken. 

Mocht er geen vervanger beschikbaar zijn, dan treedt het protocol 'geen vervanging' in werking. Deze is op te vragen bij de directie of terug te vinden in de schoolgids. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

We hebben voor dit onderdeel geen gegevens (ontvangen).

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

We voldoen met de inrichting van onze onderwijstijd aan de normen vanuit de Inspectie van Onderwijs. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

We voldoen met de inrichting van onze onderwijstijd aan de normen vanuit de Inspectie van Onderwijs. 

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Huiswerk & Leren Leren

In schooljaar 2021-2022 hebben we heel het huiswerkbeleid herzien op Obs De Leest. We besteden sindsdien veel aandacht aan het aanleren van effectieve leerstrategieën aan kinderen, zodat zij veel meer de tools krijgen om huiswerk en leerwerk op een goede manier aan te pakken. Hiermee bereiden we onze leerlingen écht voor op het voortgezet onderwijs en voorkomen we frustratie in het maken van huis- en leerwerk. Naast het aanbieden van leerstrategieën, zoals: samenvatten, onderscheiden van hoofd- en bijzaak en het maken van mindmaps, leren we onze kinderen ook plannen. We gebruiken hiervoor de digitale agenda vanaf groep 7 en 8. Mocht u hier meer over willen weten, dan geven we u graag meer uitleg!

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We zijn nadrukkelijk bezig met de verdere nascholing van ons personeel op het gebied van gedrag. Dit sluit aan bij ons traject PBS. Daarnaast zijn we bezig met een actief rekentraject om de rekenresultaten te verhogen. De rekencoördinatoren zijn hierin de drijvende krachten. 

Vanaf januari 2024 zijn we ook gestart met een bovenschoolse plusgroep (De Sprong), waarin we kinderen kunnen voorzien in de behoefte van meer onderzoekend en ontdekkend leren. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Victor de Verkenner

Om nog meer zorg te dragen voor een doorlopende leerlijn en een ononderbroken ontwikkeling van peuter naar kleuter, zijn we in het schooljaar 2022-2023 gestart met een peuteraanbod. Dit aanbod hebben we kunnen realiseren door onze samenwerking tussen Kober en Obs De Leest verder uit te bouwen.  

Een ochtend in de week worden peuters die bij ons aangemeld zijn uitgenodigd om deel te nemen aan peuteraanbod. Dit aanbod wordt gegeven door een pedagogisch medewerker van Kober in een lokaal van de school. De peuters worden hier, binnen het thema dat op dat moment ook op school centraal staat, meegenomen in allerlei aanbod in de vorm van spel, kringen en werkjes. Daarnaast nemen we de peuters mee in het dagritme en de structuren van de basisschool, zodat zij hier alvast optimaal aan kunnen wennen. De Victor de Verkenner klas sluit aan bij activiteiten die de kleuters uitvoeren, zoals samen kijken naar een voorstelling, een verhaal lezen of fruit eten.  

Om uw zoon of dochter hieraan deel te laten nemen moeten zij reeds aangemeld zijn op Obs De Leest en dienen ze tussen de 3,5 en 4 jaar oud te zijn.  

Wilt u uw zoon of dochter ook hiervoor aanmelden? Neem dan even contact op met deleest@stichtingleersaam.nl.

Terug naar boven