CBS De Akkerwal

Ypeloschoolweg 2 A 7468 RE Enter

  • Schoolfoto van CBS De Akkerwal
  • Schoolfoto van CBS De Akkerwal
  • Schoolfoto van CBS De Akkerwal
  • Schoolfoto van CBS De Akkerwal
  • Schoolfoto van CBS De Akkerwal

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op de Akkerwal.

Aan het prachtige riviertje De Doorbraak ligt onze kleine basisschool.
Een school waar de kernwaarden Relatie, Ruimte en Rust voorop staan. 

Een protestants christelijke basisschool met volop passend onderwijs, voor alle niveaus. Onderwijs op de Akkerwal? Dat doen we Natuurlijk Samen!

U bent altijd welkom voor een vrijblijvende kennismaking. Maak gerust een afspraak. 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Relatie
  • Ruimte
  • Rust
  • Kleine school
  • Christelijke identiteit

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Onze leerlingen

Onze school staat open voor alle leerlingen die vanuit het buurtschap aangemeld worden door hun ouders/verzorgers. Voor hen zijn wij altijd de school in de buurt.

Voor aanmeldingen van buiten het buurtschap hebben wij een aanmeldingsprotocol, waarin wij vanuit ons SchoolOndersteuningsProfiel onderzoeken of wij een leerling de juiste ondersteuning kunnen bieden.

Doordat wij door ons passend onderwijs ook leerlingen aannemen van buiten het buurtschap, is onze populatie divers. Zo komen er gezinnen uit het buurtschap, maar komen er ook leerlingen vanuit Enter, Wierden, Rijssen en Almelo naar onze school.

Wanneer mag uw kind naar school?  

Procedure 1 (kinderen uit de buurtschap)

Directe toelating bij 4 jaar voor kinderen uit buurtschap Rectum-Ypelo. Oudere kinderen uit de buurtschap (bijv. door verhuizing) zijn in principe welkom tenzij er duidelijke verwijzingen zijn naar speciaal onderwijs. Als je 4 bent mag je naar de basisschool! De leerling begint op zijn verjaardag, of zo snel mogelijk daarna. Wettelijk heeft een kind, als het vier is, recht op onderwijs. Een eis van ons is wel dat uw kind zindelijk moet zijn.  

Opmerking: Een kind mag voor zijn vierde verjaardag in overleg met de leerkracht 3 dagdelen naar school om in de klas te komen kijken. Ook kun je eventueel iets schuiven met de dagen. Een kind vlak voor de zomervakantie en/ of na kerst laten komen doen we in overleg met ouders.    

Procedure 2 (kinderen uit omliggende plaatsen, vaak van andere scholen)

Toelating bij 4 jaar en ouder voor kinderen uit de omliggende plaatsen. Bij aanmelding van leerlingen uit de omgeving hebben we een stappenplan gemaakt. Alle aanmeldingen worden op zichzelf besproken binnen de mogelijkheden. Aanname is geen automatisme maar een weloverwogen beslissing. 

Er vindt een oriënterend gesprek plaats met de ouders op school met minimaal twee personeelsleden, meestal met de directeur en de intern begeleider. Daarin wordt gevraagd naar redenen en motivatie en worden de vervolgstappen toegelicht. Onderdeel van deze vervolgstappen is een observatie op de huidige school. Vanuit de verkregen informatie wordt er door het team dan een weloverwogen beslissing gemaakt over het al dan niet aannemen van deze leerling. De beslissing wordt aan de ouders meegedeeld in een telefoon- / persoonlijk gesprek.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
56
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven