't Twiespan

Vredenveld 78 7824 CJ Emmen

Schoolfoto van 't Twiespan

Het team

Toelichting van de school

Op het Twiespan werkt een betrokken team dat met passie onderwijs verzorgt voor alle leerlingen. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Voor vervanging van leerkrachten maakt Viviani gebruik van een eigen invalpool. Het is soms erg lastig om inval te vinden bij ziekte en/ of nascholing. Uiteraard zullen we altijd ons best doen om een passende oplossing te vinden. Wanneer lesgeven niet mogelijk is, is er maar één oplossing: de kinderen gaan naar huis. We zullen ouders op de hoogte brengen via de Parro. Het is erg verstandig als ouders al nadenken over een oplossing mocht er geen inval zijn.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In deze groepen richten we ons vooral op het spelend leren en volgen we de ontwikkeling van het individuele kind. Spelenderwijs worden kinderen gevoelig gemaakt voor letters, woorden en getalbegrip. Doordat ze samen verhalen lezen, praten over letters en woorden, wordt de taalgevoeligheid bevorderd en de woordenschat vergroot. Dit gebeurt door veel visueel materiaal te gebruiken. Er wordt gewerkt met een beredeneerd aanbod vanuit groepsplannen. Door deze aanpak, die ondersteund wordt door moderne methodes en materialen, leren de kinderen op een natuurlijke speelse manier zich de noodzakelijke vaardigheden en begrippen eigen te maken. We remmen kinderen niet in hun ontwikkeling maar stimuleren ze juist. 

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Terug naar boven