IKC De Linde

Hunse 2 9967 PS Eenrum

  • Deze dag kunnen de kinderen uit meerdere workshops kiezen.
  • Schoolfoto van IKC De Linde
  • Lekker koken in onze eigen keuken. In de middenruimte hebben we een keuken speciaal voor de kinderen.

Het team

Toelichting van de school

Het team is de afgelopen jaren deels veranderd. Naast de leerkrachten die al langere tijd hier werken (cultuurdragers), zijn er nieuwe teamleden bij gekomen. Hierdoor hebben we een goede mix in leeftijd.  

Qua samenstelling van het team kijken we naar eigenschappen en kwaliteiten. Dit maakt dat we een team hebben die elkaar aanvult door de verscheidenheid. Dit is noodzakelijk om elkaar scherp te houden, maar ook om zaken vanuit verschillende perspectieven te kunnen bekijken. 

We hebben een vakdocent gym die 2,5 dagen in de week aan alle groepen les geeft. 

Ook de samenwerking met de GGD (verpleegkundige is wekelijks aanwezig via een inloop spreekuur), maakt dat ouders en leerkrachten geholpen kunnen worden met hun vragen. Het werken in een multidisciplinair team is van grote meerwaarde. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte kijken we of we het eerst intern kunnen oplossen. Mocht dit niet lukken dan vragen we vervanging aan via het bemiddelingsbureau. Wanneer er geen vervanging te krijgen is, kijken we of het mogelijk is om groepen te splitsen of middels de pedagogische medewerkers en/of stagiaires de groep voor een dag te draaien. In uiterste nood, zijn we genoodzaakt de kinderen naar huis te sturen. 
Gelukkig hebben we een groot en flexibel team en daardoor kunnen we het meestal intern oplossen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

We hebben voor dit onderdeel geen gegevens (ontvangen).

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de onderbouw werken we thematisch. Deze thema's worden ook gebruikt bij de peuterspeelzaal en de dagopvang. Vanuit de thema's werken we o.a. aan taal, rekenen en sociale vorming. Ook hierbij geldt dat de leerkrachten in overleg met de intern begeleider onderwijstijd aanpassen aan hetgeen de klas of bepaalde kinderen nodig heeft.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

We gebruiken de standaard tijden die voor de basisvakken staan. Echter op basis van de opbrengsten, maken we beredeneerd soms andere keuzes. 

Vanaf groep 5 geven we ook 1x in de week Engels.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

We proberen zoveel mogelijk "passend onderwijs" te geven. Echter ook wij lopen soms tegen grenzen aan. Deze grenzen worden altijd vroegtijdig met ouders besproken en in een eventueel vervolg traject meegenomen. 

De Intern Begeleider coördineert de zorg binnen de school en de peuterspeelzaal. Zij is vraagbaak voor leerkrachten, kinderen en ouders.

We hebben een leerkracht die specialist is op rekenen, een taalspecialist (HBO+) en een cultuurspecialist (Master)

Gezien het feit dat we een KindCentrum zijn, zien we al voordat een kind 4 jaar is, of er eventueel extra ondersteuning moet worden geboden. Hierin trekt de kinderopvang en peuterspeelzaalwerk samen op met het onderwijs om kennis en kunde te delen. Uiteraard alleen als ouders dit toestaan.

Ook is een verpleegkundige van het Sociale team wekelijks voor ouders aanwezig voor raad en daad. Ouders kunnen hun (op)voedingsvragen aan haar stellen.


Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

toelichting

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Kinderen met een risico op achterstanden krijgen via speciale programma’s extra aandacht voor hun ontwikkeling. Zo kunnen ze goed van start op de basisschool. Voorschoolse educatie wordt aangeboden op de peuterspeelzaal. Vroegschoolse educatie wordt gegeven in groep 1 en 2 van de basisschool. Schoolbesturen werken hiervoor samen met het gemeentebestuur. Bij zowel voor- als vroegschoolse educatie is het betrekken van ouders zeer belangrijk.

Onze school biedt voor- en vroegschoolse educatie aan. We werken samen met de peuterspeelzaal die is gevestigd in de school.

Terug naar boven