Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Wij willen u graag betrekken bij de ontwikkeling van uw kind. Ten eerste omdat het natuurlijk belangrijk is, dat u van ons hoort of leest hoe de ontwikkeling van uw kind verloopt. Maar zeker ook, omdat we u als ervaringsdeskundige willen betrekken bij onze aanpak op school. Deze contacten vinden plaats door de organisatie van verschillende activiteiten.
Naar binnen brengen en naar buiten gaan
Wij nodigen iedereen uit om hun kind naar de klas te brengen 's ochtends. Op deze manier is er een laagdrempelig contact met ouders, kinderen en de stamgroepleider. Uiteraard is er op dat moment geen tijd om een uitgebreid gesprek te voeren maar een afspraak maken kan dan wel bijvoorbeeld. Ook kan uw kind op dat moment even iets laten zien in de klas aan u.
Bij het naar buiten gaan lopen de stamgroepleiders mee naar buiten, zo weten wij dat alle kinderen worden opgehaald of zelf naar huis mogen gaan. Ook dan kan er een korte overdracht –indien nodig- gedaan worden.
Informatieavond
Op deze avond maakt u kennis met de stamgroepleider van uw kind. De stamgroepleider vertelt deze avond wat er het aankomende schooljaar onderwijsinhoudelijk aan bod komt. Er wordt uitleg gegeven over wat er zoal speelt in de klas en wat u dit schooljaar kunt verwachten.
Inloopmomenten voor ouders
Gedurende het schooljaar organiseren we een aantal momenten onder schooltijd waarop de kinderen aan ouders/ verzorgers hun klas, hun werk en de school mogen laten zien. Ouders die dan komen kijken, draaien op dat moment het programma van dat deel van de dag mee. Ook stellen we de ouders een keer in de gelegenheid een weekopening met hun kind(eren) mee te vieren
De Page
"De Page" is de nieuwsbrief van de Kleine Prins en verschijnt eens per 2 weken. In de Page zullen alle komende activiteiten vermeld worden en wordt andere belangrijke informatie vermeld. Deze nieuwsbrief wordt u digitaal toegestuurd via Social Schools. De Page wordt meestal op vrijdag verzonden.
Driehoeksgesprekken
Driemaal per jaar zijn er driehoeksgesprekken. Dit zijn gesprekken met uw kind, u en de stamgroepleider. Wij vinden het belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan om uw kind en u te betrekken bij de ontwikkeling van uw kind.
De eerste keer is in september, dit is het startgesprek. Hierin wordt er nader kennisgemaakt en zal er een ontwikkelpunt besproken en afgesproken worden. De andere twee gesprekken worden gepland nadat uw kind het rapport mee heeft gekregen. Tijdens deze driehoeks-gesprekken wordt gesproken over het eerder vastgestelde ontwikkelpunt en waar gewenst over de resultaten van uw kind.
Persoonlijke gesprekken
Natuurlijk kunt u altijd tussendoor met de stamgroepleiders, de directie of de kwaliteitscoördinator een afspraak maken als u daar behoefte aan heeft. Wij stellen het op prijs als u de zorg voor uw kind zo goed mogelijk met ons wilt bespreken zodat wij uw kind goed kunnen begeleiden. Met de directie kunt u ook altijd een afspraak maken als u van gedachten wilt wisselen over zaken die u bezighouden betreffende de organisatie of bijvoorbeeld als u zorgen of ideeën heeft.
Social Schools
Om u op de hoogte te houden van het reilen en zeilen binnen de stamgroep en de school werken we met de oudercommunicatie app “Social Schools”. Zodra uw kind bij ons op school start wordt u via de mail uitgenodigd om uw account te activeren. U kunt de app downloaden op uw telefoon (kan ook via de website) zodat u snel alle coimmunicatie bij de hand heeft. De stamgroepleider zet wekelijks een bericht over de stamgroep in Social Schools en ook andere communciatie gaat via dit platform. Daarnaast geeft u ook toestemming voor diverse zaken als het publiceren van foto's van uw kind etc. Dit kunt u elk moment aanpassen. Ook kunt u verlofaanvragen en absentiemeldingen doen via Social Schools. Via Social Schools worden ook de oudergesprekken ingepland én u kunt gesprekken voeren met de teamleden en directie. Voor vragen betreft Social Schools: www.socialschools.nl
Gelet op het schoolklimaat, vinden we het belangrijk dat de school een veilige en verzorgde omgeving is voor de kinderen, de stamgroepleiders en andere medewerkers. Een omgeving waarin iedereen zich geaccepteerd voelt en waar het plezierig samen-werken is. Onze school is een school die open staat voor ouders. We proberen ouders dan ook optimaal te informeren en te betrekken bij de dagelijkse gang van zaken.
Een veilig schoolklimaat vraagt om bijzondere inspanningen van iedereen die bij de school betrokken is. Een veilige school is een school waar voortdurend serieus aandacht wordt gegeven aan het realiseren van een veilig schoolklimaat en aan het voorkomen, herkennen en aanpakken van grensoverschrijdend gedrag. Wij willen een school zijn die kritisch naar zichzelf blijft kijken, en ervoor zorgt dat elke incident leidt tot verkleining van de kans op nieuw grensoverschrijdend gedrag. Om dit te bereiken, monitoren wij onder andere elk jaar de veiligheidsbeleving van de leerlingen in de bovenbouwgroepen. De kwaliteitscoördinator (Wendy de Wit) volgt deze ontwikkeling en bespreekt dit het de stamgroepleiders en de contactpersonen.Op de Kleine Prins zijn er twee contactpersonen: Adriana de Rijk (aanwezig op maandag t/m woensdag) en Wendy de Wit (maandag t/m donderdag).