CNS-Basisschool De Ontdekking

Sterkerij 14 6717 XR Ede

Schoolfoto van CNS-Basisschool De Ontdekking

Het team

Toelichting van de school

Alle leerlingen op De Ontdekking hebben tweemaal per week les van de leerkracht bewegingsonderwijs.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vervanging door ziekte of andere omstandigheden kan betekenen dat er een andere collega voor de groep staat. Groepen kunnen verdeeld worden bij het ontbreken van een vervanger. In een enkel geval wordt een groep naar huis gestuurd. We spannen ons in om dit te voorkomen.

Het lerarentekort is een groot probleem In Nederland en dat merken wij vooral bij ziekte en het opvullen van vacatures. Daarom zoekt het bestuur met school actief naar oplossingen. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De groepen 1 en 2 krijgen kleuteronderwijs in heterogene groepen. We werken aan de persoonsontwikkeling van uw kind. Door spelenderwijs te leren oefenen we in de groep samen spelen, leren en allerlei vaardigheden. Spel, zowel vrij- als begeleid spel, is belangrijk voor de taal-reken- en sociale ontwikkeling. Daarom de themahoeken en leerpleinen zo ingericht zodat er een rijke leeromgeving aangeboden wordt. Ook de motorische ontwikkeling is belangrijk. Daarom gymmen wij ook al met de kleuters tweemaal in de week. In de klas en onderwijs is de ontwikkeling van de fijne motoriek ook belangrijk. We doen allerlei oefeningen in de groep, spelletjes en gebruiken opdrachten uit de kieskast. 

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Vanaf 1 augustus 2014 behoort De Ontdekking bij het Samenwerkingsverband Rijn & Gelderse Vallei. In het Ondersteuningsplan van het Samenwerkingsverband staat hoe passend onderwijs in onze regio wordt georganiseerd. Daarbij zijn afspraken gemaakt over de basisondersteuning die elke school in de regio biedt.   

De school heeft zorgplicht. Dat betekent dat een school  de verantwoordelijkheid heeft om alle leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben een passende plek te bieden. Ouders melden hun kind schriftelijk aan bij de school van hun keuze. Verwachten ze dat hun kind extra ondersteuning nodig heeft, dan geven ze dit meteen aan. Ook als ouders hun kind bij meerdere scholen hebben aangemeld, moeten ze dit bij de aanmelding aangeven. In dat geval krijgt de school van eerste voorkeur de zorgplicht. Dat betekent dat die school de taak heeft om de leerling een passende onderwijsplek te bieden.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

School werkt in leerteams en stimuleert scholing en ontwikkeling. Deels team gestuurd, deels individueel.
Het bestuur werkt met professionele leergemeenschappen en onze teamleden nemen deel aan netwerkbijeenkomsten. De specialisten die opleidingen volgen, hebben een kartrekkersrol binnen de school. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Buitenschoolse opvang kan bestaan uit voor- en naschoolse opvang en opvang tijdens de vakanties. CNS Ede heeft ervoor gekozen de buitenschoolse opvang uit te besteden. CNS Ede heeft hiervoor overeenkomsten afgesloten met professionele organisaties die de volledige verantwoordelijkheid voor de buitenschoolse opvang dragen. Ouders zijn niet verplicht om gebruik te maken van de buitenschoolse opvang die door de school geboden wordt. Zij kunnen ook kiezen voor andere mogelijkheden en organisaties. Onze school heeft met aanbieder Kindcentrum Bzzzonder specifieke afspraken gemaakt over de organisatie, tijden, locatie enz. Formulieren en informatie over buitenschoolse opvang kunt u verkrijgen bij de directie. De kosten van de opvang komen geheel voor rekening van de ouders. U kunt bij de aanbieder van BSO nadere informatie inwinnen over de kosten van de opvang.

Terug naar boven