Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.
Schorsen of verwijderen
Een basisschool mag een kind schorsen of verwijderen, bijvoorbeeld als het zich agressief gedraagt. Een geschorst kind mag tijdelijk geen lessen volgen en mag niet op school komen. De school mag uw kind maximaal 1 week (5 schooldagen) schorsen. De directie zal hierover met u in gesprek gaan.
Bent u het niet eens met de schorsing van uw kind? Dan kunt u op 2 manieren bezwaar maken: U kunt bezwaar maken bij het schoolbestuur. Levert dit niets op, dan kunt u naar de bestuursrechter stappen. U kunt ook een klacht indienen over de schorsing. Dit kan bij de vertrouwenspersoon of directie.
Een school kan om verschillende redenen een leerling verwijderen. Bijvoorbeeld als: de school een leerling niet de nodige speciale zorg kan bieden; de leerling zich voortdurend agressief gedraagt; er ernstige ruzies zijn (ook als de ouders daarbij betrokken zijn).
Eerst moet het schoolbestuur naar het verhaal van de ouders en de leerkracht luisteren. Dan pas mag de school beslissen over de verwijdering van een leerling. Bent u het niet eens met de verwijdering van uw kind? Dan kunt u bezwaar maken bij de school.
De school moet binnen 4 weken schriftelijk reageren op uw bezwaar. Blijft de school bij het besluit uw kind te verwijderen? Dan zijn er 2 manieren om verder bezwaar te maken. Raadpleeg voor meer informatie de site van de rijksoverheid over schorsing en verwijdering.
Inspectie van onderwijs; vertrouwensinspecteurHelaas doen zich zaken voor in het onderwijs en de kinderopvang die niemand wil. Seksueel, psychisch of fysiek geweld bijvoorbeeld. Het is goed te weten dat u in zulke gevallen terecht kunt bij de vertrouwensinspecteurs van de Inspectie van het Onderwijs. Een klein team van inspecteurs is, naast hun toezichthoudende taak, vertrouwensinspecteur. Wat kunnen zij voor u betekenen? En wanneer bent u zelfs verplicht contact op te nemen? Kijkt u op de site van de Inspectie van Onderwijs.