Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Sinds januari 2018 werkt de school met een continurooster, het vijf-gelijke-dagen-model.
Alle groepen hebben gelijke schooltijden en gaan op alle doordeweekse dagen van 8.30 uur tot 14.00 uur naar school. Qua lesuren betekent dit 5 dagen x 5 uur=25 uur per week. In een heel schooljaar zou dat 1000 uur per jaar zijn. De studiedagen gaan daar nog van af en dan komt de Flevosprong uit op zo’n 960 lesuren op jaarbasis, voor alle jaargroepen.
De school begint elke dag om 8.30 uur. Rond tien uur is er een korte pauze om iets te eten (bijvoorbeeld een stukje fruit) en te drinken. Aan het einde van de ochtend wordt er in de eigen groep, samen met de leerkracht 15 minuten geluncht en aansluitend 15 minuten buiten gespeeld. Er zijn dan ook geen kosten voor de tussenschoolse opvang.
Waarom werkt de school met een continurooster?
- Meer effectieve onderwijstijd
- Structuur en rust
- Meer (speel)tijd na school
- Betere aansluiting naar het voorgezet onderwijs
- Gemeenschapsgevoel
- Verkeersveiligheid
- Gunstigere werk-privé balans
Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.