Basisschool De Dorendal

Bachlaan 23 6865 EN Doorwerth

Schoolfoto van Basisschool De Dorendal

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Basisschool De Dorendal is aangesloten bij de Stichting Flores Onderwijs. Deze stichting heeft een afdeling die vervanging regelt voor leerkrachten die verlof hebben. Dit kan ziekteverlof zijn, maar ook studieverlof, zorgverlof etc.

Tot nu is de Dorendal er meestal in geslaagd om vervanging te vinden ondanks het landelijk personeelstekort. Zo hebben wij altijd genoeg leerkrachten gevonden om onze kinderen les te geven. Ouders moeten er echter rekening mee houden dat dit in de toekomst kan veranderen waardoor er in een zeldzaam geval een klas vrij is in verband met gebrek aan invallers. De school adviseert ouders daarom proactief opvang te organiseren bij bijv. grootouders, buren, vrienden, etc.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op de Dorendal is Jeroen Voorhorst werkzaam als vakdocent muziek. Wij vinden het van groot belang dat kinderen goed muziekonderwijs krijgen aangeboden. Omdat wij een CMK school zijn (Cultuur Met Kwaliteit) hebben wij de mogelijkheid om dit daadwerkelijk in praktijk te brengen.

Daarnaast worden veelvuldig gastdocenten ingeschakeld op het gebied van beeldende kunst, sport en techniek. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Bij ons kleuteronderwijs lopen de verschillende onderdelen van het rooster voortdurend in elkaar over. Want kleuters merken geen verschil tussen spelen en leren. Sterker nog: het leren gaat vaak juist beter tijdens het spelen! Spelenderwijs leren wij de kleuters de vaardigheden die ze nodig hebben om goed voorbereid te starten in groep 3. De benodigde leerdoelen hebben wij goed in beeld waardoor de overgang tussen de onderbouw en de middenbouw soepel verloopt.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Op de Dorendal kijken wij goed naar de leerbehoefte van ieder kind. Deze leerbehoefte kan invloed hebben op het aantal uren dat het kind onderwezen wordt in bepaalde vakken. De lestijd kan dus per vakgebied per kind verschillen.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Dorendal biedt basis onderwijs aan alle kinderen uit het dorp Doorwerth en omgeving.

Wij zijn speciaal toegerust voor de begeleiding van begaafde kinderen en kinderen met dyslectie.

Ook hebben wij ervaring in het begeleiden van kinderen met ADHD; DCD; STOS en syndroom van Down.

We werken nauw samen met logopedisten; fysiotherapeuten; vakspecialisten en gedragsspecialisten om tegemoet te komen aan speciale onderwijsbehoeften van onze kinderen.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Terug naar boven