IKC Het Noorderlicht

Bezelhorstweg 117 7002 CC Doetinchem

Schoolfoto van IKC Het Noorderlicht

In het kort

Toelichting van de school

De leerlingen, medewerkers, het schoolgebouw en de omgeving: samen vormen ze de school. Daarom is deze school uniek. Hoe de dynamiek en de sfeer op school zijn, dat kan alleen de school je vertellen. Met hĂșn verhaal bij hun eigen cijfers en bij cijfers van bijvoorbeeld DUO en de Inspectie van het Onderwijs. Kortom, je krijgt een betrouwbaar beeld van de school en van wat de school doet aan goed onderwijs.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Aanmeldings - en toelatingsbeleid

Het is van belang dat u de beste school kiest, die bij uw kind past. Kom zeker eens langs bij Het Noorderlicht voordat u uw kind aanmeldt, om te kijken of het past.

U en uw kind krijgen een rondleiding door het gebouw en nemen een kijkje in de klas.

Onze directeur kan u in een gesprek meer vertellen over Het Noorderlicht. Een aanmeldingsformulier is te krijgen bij de directie.

Het Noorderlicht heeft zes weken de tijd met een uitloop tot tien weken om de aanmelding te bekijken. Na plaatsing neemt de leerkracht contact met u op. Dit gebeurt zes weken voordat uw kind start op school. Er wordt een kennismakingsgesprek gepland. Tijdens dit gesprek wordt een vragenformulier doorgenomen en de inloopmomenten worden afgesproken. Uw kind mag telkens een dagdeel meedoen in de klas om te wennen. Totaal drie keer.

Op onze website vindt u de procedure bij verzoek tot plaatsing en de procedure van weigering.

https://hetnoorderlichtdoetinchem.nl/plaatsen-en-weigeren-leerling/

Weergave

Leerlingen
254
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school? Toelichting

Bron

Terug naar boven