Kindcentrum Kolmenscate

Venninkweg 1 7421 GP Deventer

  • Samen met de leerkrachten zetten de kinderen elke dag hun GroeiKracht in.
  • Schoolfoto van Kindcentrum Kolmenscate
  • Bewegend leren is een onderdeel van het leerproces op onze school.
  • Samen met de leerling werken we aan de invulling van het schoolfolio.
  • We heten iedere ochtend de kinderen welkom op onze school.

Het team

Toelichting van de school

Rookvrij

De school en het schoolplein zijn rookvrij; er is een rookverbod van toepassing.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wij zijn aangesloten bij PON, Personeelscluster Oost Nederland. Zij regelen de vervanging van leerkrachten die verlof hebben.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Het urenoverzicht wordt jaarlijks met de MR besproken en ligt ter inzage bij de directie. Zeker bij kleuters vindt ontwikkeling van de verschillende vak- en vormingsgebieden niet na elkaar, maar juist naast elkaar plaats. We werken veel met thema's waarin we de kinderen uitdagen en begeleiden in de volgende stap van hun ontwikkeling. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De totale onderwijstijd in acht schooljaren is 7520 uur. Dat is gemiddeld 940 uur per schooljaar. In 2023-2024 is dat 957,5 uur.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Schoolondersteuningsprofiel (SOP)

Alle scholen in het samenwerkingsverband worden door Sine Limite bezocht en bevraagd op de wijze waarop de scholen vorm geven aan passend onderwijs. Er wordt gekeken naar de professionele cultuur, de samenwerking met partners, ouderbetrokkenheid en leerlingbetrokkenheid.
Hierna krijgen de scholen een verslag over de bevindingen. Dit verslag heet een ondersteuningsprofiel (SOP). Het SOP is terug te vinden op onze website: www.kolmenscate.nl 

HGPD- en trajectoverleg

Op onze school vinden schoolbesprekingen en groepsbesprekingen plaats. Tijdens de oudergesprekken bespreken we de ontwikkeling van uw kind. Hierbij is de mening van uw kind ook belangrijk. Als er signalen zijn dat het leren, gedrag of sociaal-emotionele ontwikkeling niet goed gaat, bespreekt de leerkracht dit met u. We willen ook graag weten wat uw kijk op de ontwikkeling is en hoe het thuis gaat. Als de aanpassingen niet helpen of als er meer ondersteuning nodig is, dan gaan de leerkracht en intern begeleider samen met u in overleg. Dit overleg heet interne HGPD (handelingsgerichte procesdiagnostiek). Het kan zijn dat er één keer een HGPD plaatsvindt, maar ook meerdere keren gedurende de schoolperiode van uw kind is mogelijk.
Wanneer er behoefte is aan extra ondersteuning voor uw kind of de vragen blijven, organiseren we een trajectoverleg. Aan het trajectoverleg nemen deel: leerkracht, intern begeleider, ouders, trajectmedewerker van Sine Limite en eventueel een gezinscoach. Daarnaast kunnen ook andere deskundigen deelnemen of iemand uit uw omgeving.

In het HGPD- en trajectoverleg bespreken we de vragen: Wat heeft uw kind nodig om een bepaald doel te behalen? Wat is de ondersteuningsbehoefte van uw kind? Daarbij kijken we ook naar andere factoren, zoals de groep, de school en de thuissituatie.
In iedere bespreking komen ook de positieve aspecten en de talenten van uw kind aan de orde.
Voor ieder kind dat extra ondersteuning nodig heeft, maken we een persoonlijk ontwikkelplan.

Meer informatie

www.kolmenscate.nl
www.sinelimite.nl
www.sopdeventer.nl
www.passendonderwijs.nl

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Leerkrachtondersteuners: 2 van 20 uur per week.

Onderwijsassistent: 1 van 40 uur.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Buitenschoolse opvang

Wij zijn een kindcentrum: dat houdt in dat in ons schoolgebouw voor- en naschoolse opvang geregeld is en peuterspelen, georganiseerd door de Company. Voor alle kinderen is het van grote toegevoegde waarde, als er sprake is van een doorgaande lijn op het gebied van zorg en ondersteuning. Knelpunten kunnen tijdig worden opgemerkt. Zo kan de juiste hulp en begeleiding worden geboden. Pedagogisch medewerkers en leerkrachten maken zo optimaal gebruik van elkaars kennis en expertise. Ook voor ouders is het prettig als er een soepele overgang is naar het basisonderwijs. Professionals van de voorschoolse voorzieningen en de basisschool zijn samen in staat om continuïteit in de ontwikkeling van kinderen te garanderen, dit doen wij door o.a. onze pedagogische werkwijze op elkaar af te stemmen. Ouders leggen zelf contact met de Company om hun kind(eren) aan te melden voor peuterspelen of de BSO op Kindcentrum Kolmenscate.

Terug naar boven