SBO Aquamarijn

Wandelgangen 50 2555 XW Den Haag

Schoolfoto van SBO Aquamarijn

Het team

Toelichting van de school

De schoolleiding bestaat uit de directeur (tevens directeur van KBS De Oase), bijgestaan door een managementteam. Dit managementteam bestaat uit de intern begeleider en twee managementleden met een gecombineerde taakinvulling (deels managementtaken en deels onderwijsondersteuning). De directeur stuurt het managementteam aan.

Bovendien zijn naast bovengenoemde teamleden, de volgende collega's actief binnen school om het best mogelijke onderwijs voor onze leerlingen te verzorgen: groepsleerkrachten, vakdocenten bewegingsonderwijs, muziek en kunst, onderwijsassistenten (voor ondersteuning in en buitende klas), orthopedagoog, speltherapeute, twee facilitair medewerkers, maatschappelijk werker (SMW), adviseur passend onderwijs (APO), fysiotherapeut (niet in dienst van de school), logopedist (niet in dienst van de school).  

Daarnaast zijn er medewerkers aanwezig zijn die opgeleid en/of gespecialiseerd zijn om verschillende taken uit te voeren. Te denken valt o.a. aan: Rots & Water trainer, taalcoördinator, rekencoördinator, coördinator schoolverlaters, dyslexiespecialist, gedragsspecialist, kwaliteitscoördinator etc.  

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Leerkrachten kunnen afwezig zijn door ziekte, nascholing of bijvoorbeeld verlof. Bij afwezigheid van een leerkracht zorgt de directie voor vervanging. We hebben op school een aantal vaste vervangers, waardoor er altijd een bekend gezicht voor de klas staat. Wanneer de directie echt geen vervanger kan vinden, kan een groep gesplitst en verdeeld worden over de andere groepen. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De Pastoor van Ars biedt geen kleuteronderwijs aan. Het onderwijs start vanaf niveaugroep 3. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Het vak lezen bestaat uit technisch - en begrijpend lezen. 

Het vak taal bestaat uit taal en spelling.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We willen het voortgezet onderwijs actiever betrekken bij het meedenken over extra ondersteuningsbehoeften van onze kinderen, zodat we met elkaar een meer passende plek kunnen vinden voor onze schoolverlaters.?

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven