Wat is de klachtenregeling?
Klachtenprocedure
Van klachtenregelingen hoop je als school, dat er nooit gebruik van behoeft te worden gemaakt. Niettemin vinden we het zinvol, dat wel duidelijk is wat er met klachten gebeurt als die er toch zijn. De scholen van de Stichting Delta De Bilt hanteren een landelijk geldende, algemene klachtenregeling in het kader van de Kwaliteitswet Onderwijs. Als u een klacht heeft, is deze in de praktijk vrijwel altijd binnen school op te lossen. Indien u meent dat u voor klachten (van welke aard dan ook) geen gehoor vindt bij de groepsleerkrachten kunt u zich wenden tot de directeur van de school, de contactpersoon in de school of de algemeen directeur van de Stichting Delta. Deze kunnen zorgen voor een adequate doorverwijzing binnen de school, binnen de stichting of naar de onafhankelijke externe contactpersoon, die niet in dienst van de Stichting is. Deze kan proberen te bemiddelen of u verwijzen naar een onafhankelijke landelijke klachtencommissie. De school is aangesloten bij de Klachtencommissie van de Besturenraad PCO.
De algemene klachtenregeling is op school ter inzage. U kunt ervan op aan, dat elke klacht serieus zal worden behandeld.
Namen en adressen: - Contactpersoon / interne vertrouwenspersoon in de school: Elvira Bemelmans - Algemeen Directeur van de Stichting Delta De Bilt: Martin van Veelen, tel. 030-2211552. - Mevr. Anja Droge-van den Akker (gecertificeerd extern vertrouwenspersoon) [email protected] - Dhr. Ed Olijkan (gecertificeerd extern vertrouwenspersoon) [email protected] Beide vertrouwenspersonen zijn bereikbaar via hun bovenstaande mail en het volgende gezamenlijke adres: Dwerggras 30, 3068 PC Rotterdam Postadres: Postbus 8639, 3009 AP Rotterdam Tel.: 010-4071599 Aanvullende informatie: www.cedgroep.nl/vertrouwenspersoon - Klachtencommissie van de Besturenraad PCO: Postbus 907, 2270 AX Voorburg. Tel: 070 348 11 48 Naast de algemene klachtenregeling hanteren we de regeling "Seksueel misbruik en seksuele intimidatie in het onderwijs", een uitgave van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, waarin de wettelijke regeling over dat onderwerp is uitgewerkt. Alle personeelsleden zijn hierover geïnformeerd en weten dat zij wettelijk verplicht zijn het te melden als zij wetenschap hebben van mogelijk seksueel misbruik of seksuele intimidatie door een ander personeelslid. Ook deze regeling is voor ouders op school ter inzage.