Basisschool Sint Cyriacus

Kerkstraat 11 7722 LR Dalfsen

  • In het hart van het dorp Hoonhorst, slechts enkele kilometers van Dalfsen, staat onze school. Van harte welkom!
  • We vieren regelmatig met elkaar de mooie momenten, geven klassenshows, gaan op excursie, hebben gastlessen en veel aandacht voor cultuur.
  • Bij de VierKeerWijzer-thema's worden excursies bewust ingezet om het onderwijs aanschouwelijk te maken.
  • Met het VierKeerWijzer-concept werken we bewust aan het ontwikkelen van de kennis en talenten van kinderen.
  • We hebben een goed en breed geschoold team dat opgedane kennis inzet voor de school.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Voor de vervanging van leerkrachten heeft mijnplein een samenwerkingsverband met Personeelscluster Oost Nederland, kortweg PON, afgesloten. PON is een vereniging van schoolbesturen voor primair onderwijs in Oost-Nederland. Samen vertegenwoordigen de schoolbesturen meer dan 130 scholen. Uitgangspunt van de samenwerking is om de werkgelegenheid in deze krimpende regio zoveel mogelijk te behouden. PON werkt actief aan mobiliteitsbeleid en de instroom van jong talent. Bij afwezigheid vaneen leerkracht door ziekte of verlof, vragen wij bij PON een invalleerkracht aan. PON neemt de aanvraag in behandeling en zorgt zo snel mogelijk voor een goede vervanger. PON-medewerkers kennen onze scholen, kennen de invalkrachten en kennen de wensen van de scholen om een zo goed mogelijke matching te kunnen maken. Indien mogelijk de dag ervoor of anders voor schooltijd, wordt de leerkracht door de directeur van de school waar men moet invallen geïnformeerd over de gang van zaken m.b.t. de groep en de school.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

We zijn trots op de veelheid en diversiteit aan expertise die we als team in huis hebben. Binnen ons team werken o.a. een taal - een leesspecialist, een master SEN-leerspecialist, een rekencoördinator, een cultuur-coördinator, een coördinator VierKeerWijzer, een vertrouwenspersoon, een omgangscoördinator (anti-pest coördinator), kindercoaches, een Rots-en Water trainer, een coördinator meer - en hoogbegaafdheid en een gedragsexpert.

We zetten ook de expertise in van onze vakleerkracht muziek.

Op onze school werken vijf dagen in de week onderwijsassistenten die de kinderen begeleiden en leerkrachten ondersteunen. Door onze efficiënte organisatie en personeelsbezetting is er in alle combinatiegroepen veel extra tijd om kinderen in kleine (gesplitste) groepen aandacht en instructie te geven.

In het hoofdstuk "Over de School" leest u meer info over de praktische uitvoering van ons onderwijs (o.a. personele bezetting van de groepen, gymkleding, traktaties, leerlingenraad etc.)

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De St. Cyriacus biedt onderwijs aan kinderen met diverse onderwijsbehoeften. Er is veel expertise binnen het goed geschoolde team. Kinderen vanuit de diverse clusters (zicht, spraak-taal, lichamelijk of geestelijk beperkt en gedrag) hebben in het (recente) verleden onderwijs gevolgd op onze school of volgen dit momenteel. Er is daarnaast ondersteuning vanuit twee samenwerkingsverbanden op het gebied van ambulante begeleiding en orthopedagogie. We bieden een goed uitgerust schoolgebouw met verschillende soorten werkruimtes.

Het schoolondersteuningsprofiel wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar geactualiseerd aan aan de MR voorgelegd. Na goedkeuring publiceren we het als bijlage bij onze schoolgids en www.scholenopdekaart.nl.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij hebben een ruim en compleet aanbod aan expertise. We houden onze kennis bij door bij- en nascholing.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Kinderen met een grote achterstand op motorisch, sociaal-emotioneel of talig gebied kunnen voordat ze op de basisschool komen extra dagdelen kinderopvang volledig vergoed krijgen. Op deze manier kan er door de aanwezigheid van andere kinderen en met hulp van opgeleid personeel gewerkt worden aan het verkleinen van de achterstand ten opzichte van leeftijdsgenoten. Als uw kind in aanmerking komt voor VVE-begeleiding zal dat in principe door het consultatiebureau of pedagogisch medewerkers op de kinderopvang aangekaart worden. Natuurlijk kunt u zelf ook hierom vragen als u vermoedt dat uw kind extra ondersteuning kan gebruiken.

Terug naar boven