Agora Basics

Beethovenlaan 1 4102 BM Culemborg

Schoolfoto van Agora Basics

Het team

Toelichting van de school

Binnen het team zijn er gymbevoegde teamleden aanwezig. Daarnaast huren we ook externe sport- en bewegingsdocenten in. Zo krijgen alle kinderen minimaal 1 x per week gym en een balsportles van externe docenten.

De school kent een divers team uit verschillende leeftijdscohorten, zowel fulltime als parttimers. Allen enthousiast, betrokken, warm en deskundig. Hierdoor hebben we een stabiele bezetting, waardoor doorgaande lijnen georganiseerd kunnen worden en er een prettige sfeer in school heerst, die de leerlingen ten goede komt. We huren met grote regelmaat externe deskundige in op diverse gebied. Ook hebben we elk half jaar internationale studenten. Deze studenten zijn onze vakexperts op bijvoorbeeld Duits, Engels, Spaans etc.

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte of verlof vervangen coaches elkaar. Juist omdat alle coaches met alle leerlingen werken, is dat voor zowel coaches als leerlingen een prettige oplossing en waarborgt het de continuïteit binnen de groep(en). Een enkele keer is externe vervanging noodzakelijk.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

We hebben voor dit onderdeel geen gegevens (ontvangen).

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

We werken met een fase 1 (ongeveer groep 1 t/m 4) en fase 2 (ongeveer groep 5 t/m 8). Soms nemen we alle kinderen samen, soms werken met alle kinderen die bezig zijn met een doel op niveau groep 8. Doordat we veel met en door elkaar werken is er altijd een maatje voor de leerlingen.

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Een toelichting op de invulling van de onderwijstijd is op verzoek verkrijgbaar.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Doordat kinderen een individuele leerroute hebben, en veel regie hebben in het zelf plannen van hun taken, is er niet een vaste verdeling van onderwijstijd voor het onderwijsaanbod (basisvaardigheden, overige vakgebieden en challenges). Sommige kinderen hebben meer tijd nodig voor de basisvaardigheden, anderen minder. Sommige kinderen hebben meer oefenstof nodig, anderen minder. Het ene kind kan meer activiteiten rond thema’s doen dan de ander, enzovoort.    Alle kinderen komen minimaal aan de 940 uur lestijd per leerjaar.    

Een opvallende opbrengst van Agora Basics is het feit dat kinderen met plezier naar school gaan. In een omgeving waar hun eigen interesses en behoeften centraal staan, voelen ze zich gewaardeerd en begrepen. Het resultaat is dat de school een plek wordt waar ze graag naartoe gaan, elke dag opnieuw. Dit uit zich o.a. door kinderen die al een half uur eerder op school komen dan noodzakelijk en/of na schooltijd het prima vinden wanneer een inspiratiesessie nog een uur langer duurt dan de officiële eindtijd.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

In schooljaar 2024-2025 start een pilot met het reguliere VO. Hierin zullen leerlingen die meer uitdaging nodig hebben 1 of meerdere vakken bij het VO gaan volgen per periode. De overige tijd zullen ze bij ons meedoen met het programma. De vakken die gevolgd gaan worden zullen in het nederlands aangeboden worden bij het VWO en gymnasium. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Op dit moment is er geen ruimte voor een peuteropvang of dagverblijf binnen onze lokalen. Dit willen we in de toekomst wel. 

Terug naar boven