Brandsmaschool

Nieuwe 's-Gravelandseweg 15 1405 HK Bussum

  • Schoolfoto van Brandsmaschool
  • Schoolfoto van Brandsmaschool
  • Schoolfoto van Brandsmaschool
  • Schoolfoto van Brandsmaschool
  • Schoolfoto van Brandsmaschool

Het team

Toelichting van de school

Voor gymnastiek hebben wij wekelijks een vakleerkracht voor de groepen 3 t/m 8. Voor een aantal andere vakken (drama, beeldende vorming, muziek, techniek etc.) maken wij regelmatig gebruik van ingehuurde vakleerkrachten. 

Ons team bestaat uit een mooie mix van juffen en meesters, van startende leerkrachten tot zeer ervaren mensen. Wij vinden het belangrijk om mensen op te leiden en daarom lopen er regelmatig stagiaires rond op onze school.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als een leerkracht afwezig is, zullen we in eerst proberen een invaller te vinden. Dit kan iemand uit het team zijn of iemand uit de invalpool van de stichting. Helaas is er momenteel een groot lerarentekort en is het dus niet altijd mogelijk vervanging te vinden. Als er geen vervanging gevonden wordt, zullen we proberen een andere oplossing te vinden. De klas kan bijvoorbeeld verdeeld worden. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Onze school heeft een prachtige en uitgebreide bibliotheek die ieder jaar aangevuld wordt met de nieuwste titels. Veel kinderen op de Brandsmaschool vinden lezen hierdoor leuk. De bibliotheek staat in een prachtige hal die onlangs helemaal opnieuw is ingericht. Kinderen kunnen in de hal samen werken, samen spelen en samen leren. Ook wordt de hal gebruikt voor musicals, optredens en vieringen.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Het is onmogelijk om bij kleuters over vakken en leertijd te spreken. Kleuters zijn de hele dag door bezig met taal, rekenen, motorische ontwikkeling, creativiteit, oriëntatie op de wereld, sociaal-emotionele ontwikkeling. Natuurlijk krijgen onze kleuters dagelijks speciale reken- of taalactiviteiten aangeboden. Ook hebben we een mooie en uitdagende speelzaal waar kinderen bewegingsonderwijs krijgen. Onze kleuters krijgen gymles van een vakleerkracht.

Buitenspelen is een zeer belangrijk onderdeel van het dagprogramma. In ons kleuterhandboek staat uitgebreid beschreven hoe wij het kleuteronderwijs vormgeven.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Regelmatig bespreken wij de onderwijstijd. Het kan zo zijn dat de ene groep meer uren van een vak krijgt dan de andere groep. Dit heeft te maken met bepaalde keuzes die wij maken naar aanleiding van de analyses van de onderwijsresultaten. Dit schema geeft dus een gemiddelde weer.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Onze school biedt naast de basisondersteuning ook ondersteuning op andere gebieden. De mogelijkheden zijn te vinden in ons Schoolondersteuningsprofiel. U kunt voor informatie ook contact opnemen met onze intern begeleiders Annet Thesing of Nicoline Kraaij.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Onze school heeft recent meegedaan met een pilot voor het thema-onderzoek 'Extra ondersteuning binnen en buiten de klas' van de Onderwijsinspectie. De inspecteur vond dat wij onze zorg- en kwaliteitscyclus goed op orde hebben en dat we de leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben goed in beeld hebben. 

Komend schooljaar gaan wij aan de slag met 'Doordacht Passend Lesmodel' en zullen we het beleidsplan Hoogbegaafdheid herschrijven. Uitgebreide informatie is te vinden in ons meerjarenschoolplan. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Onze school werkt samen met SKBNM, Koningskinderen en Philippo. SKBNM heeft een lokaal in onze school, waardoor het voor jonge kinderen een fijne en soepel overgang is. SKBNM verzorgt ook VVE en peuteropvang in onze school.

Terug naar boven