BS St. Stephanus

Pastoor Ossestraat 8 7627 PL Bornerbroek

  • Schoolfoto van BS St. Stephanus
  • Schoolfoto van BS St. Stephanus

In het kort

Toelichting van de school

De leerlingen, medewerkers, het schoolgebouw en de omgeving: samen vormen ze de school.

Daardoor is de Stephanusschool uniek.

Liggend in het groen met veel speelruimte.

Het leren, spelen en werken in en om de school.

Oog en oor voor elkaar.

Kom kijken en ervaar de sfeer.

Team Stephanusschool

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Openheid
  • Ontdekkend leren
  • Opbrengstgericht

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Op de Stephanus zitten leerlingen die in Bornerbroek wonen en vanuit de Almelose wijk het Nijrees komen.

AVG en privacy  Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening persoonsgegevens (AVG) van kracht. De AVG versterkt de positie van de betrokkenen (de mensen van wie gegevens worden verwerkt). De Stephanusschool verwerkt persoonsgegevens van u en uw kind(eren) om de verplichtingen als onderwijsinstelling na te komen.  Als school mogen wij verschillende soorten gegevens over leerlingen bewaren. Dit doen we in een leerlingdossier. Dit dossier bestaat voor een deel uit administratieve gegevens. Verder zit er in het leerlingdossier informatie die nodig is om de leerling onderwijs en begeleiding te geven.  Als school hebben wij een verantwoordingsplicht. Dit houdt in dat wij technische en organisatorische maatregelen hebben genomen om de persoonsgegevens van u en uw kinderen te beschermen.  

Wij verwerken gegevens van uw kind op basis van de grondslagen:  

Wettelijke verplichting 

Gerechtvaardigd belang

Toestemming gezaghebbende ouder  

In specifieke situaties zoals voor het plaatsen van foto’s zullen wij u specifiek toestemming vragen. U kunt deze toestemming op elk moment intrekken of alsnog geven. Naast dat wij persoonsgegevens delen met het ministerie van Onderwijs en (de) leerplicht of leerplichtambtenaar, wisselen wij ook persoonsgegevens uit met diverse derde partijen zoals educatieve uitgeverijen, netwerkbeheerders en ons leerling-administratieprogramma. Dit is noodzakelijk om ons onderwijs te kunnen verzorgen. Met deze organisaties sluiten we verwerkersovereenkomsten af, waarin o.a. is vastgelegd welke gegevens er verwerkt worden en hoe deze beveiligd worden. Wij maken bij het uitwisselen van persoonsgegevens gebruik van een ECK-iD, waarbij zo min mogelijk informatie gedeeld wordt en de persoonsgegevens worden vertaald in een nummer. Op de website https://www.eck-id.nl/ vindt u meer informatie hierover. Welke persoonsgegevens wij van uw kind verwerken, met welk doeleinde etc., staat vermeld in ons verwerkingsregister. Voor ons volledige Privacybeleid, privacyreglement en overige documenten verwijzen wij u naar onze website www.skot.nl 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
215
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven