Wat is de klachtenregeling?
Overal waar gewerkt wordt gaat wel eens wat mis of loopt het niet zoals bedoeld of gepland. Dat is op onze school niet anders. Wij vinden het belangrijk dat een klacht op de juiste manier wordt behandeld. We hopen uw klacht binnen de school op te lossen. Bespreekt u daarom uw klacht eerst met de leerkracht of andere medewerker waar de klacht ontstaan is. Als u er samen niet uitkomt, dan kunt u contact opnemen met onze interne contactpersoon. Deze persoon is aanspreekpunt voor leerlingen, ouders en personeel bij klachten. De interne contactpersoon kan u begeleiden en helpen om te bekijken wat de beste weg is voor uw klacht. Hij/zij gaat zorgvuldig met kwesties om en kan u in contact brengen met de functionaris in de schoolorganisatie, de extern vertrouwenspersoon, het bestuur of een klachtencommissie. Onze interne contactpersoon is: Margo Kempe ([email protected]). De klachtenregeling is te vinden op: www.wijwijzer.nu/ouders.
Iedere medewerker binnen de schoolorganisatie heeft de wettelijke plicht om bij een vermoeden van een zedenmisdrijf, zoals ontucht, aanranding en verkrachting, dit te melden aan het bevoegd gezag. Het bevoegd gezag heeft hierover overlegplicht met de vertrouwensinspecteur en is vervolgens aangifteplichtig bij politie/justitie.
Als u vindt dat uw klacht niet afdoende behandeld is, kunt u contact opnemen met de extern vertrouwenspersoon om u te begeleiden bij de procedure. U kunt de klacht indienen bij het bestuur van Stichting Jong Leren of bij een klachtencommissie.
De extern vertrouwenspersoon van Jong Leren is: Bernadette Hes. ([email protected] of tel: 06 2553 8458)
De klachtencommissie waarbij Jong Leren is aangesloten is de Landelijke Geschillencommissie, te bereiken via: Stichting Onderwijsgeschillen, postbus 85191, 3508 AD Utrecht, (030) 280 9590, [email protected], www.onderwijsgeschillen.nl.
Gescheiden ouders
Als uw kind gescheiden ouders heeft, verwijzen wij u naar het protocol ‘Kind, school en scheiding’ op www.wijzijzer.nu/ouders. Dit protocol stelt het belang van het kind voorop. Het geeft uitleg over informatievoorziening aan gescheiden ouders. De hoofdregel is dat de met het gezag en de dagelijkse zorg belaste ouder alle informatie, uitnodigingen e.d. doorspeelt aan de andere ouder. Ook leest u wat van de school en wat van de ouders verwacht mag worden
Foto en film
Jaarlijks vraagt de school toestemming aan ouders voor het extern gebruik van foto’s en filmpjes van hun kind. Aan het begin van het schooljaar ontvangen ouders hiervoor een toestemmingsformulier. Foto’s, filmpjes en geluidsopnames zijn persoonsgegevens, dus privacygevoelig. Als ouders kunt u bijdragen aan de privacy van uw en andere kinderen. Wij kunnen u niet verbieden om foto’s of filmpjes in of rond school te maken. Wel vragen wij u om terughoudend te zijn en zich aan deze afspraken te houden:
- Het maken van foto’s en filmpjes in en rond school en het delen ervan mag alleen na toestemming van de leerkracht en/of directeur.
- Bij sportdagen, schoolexcursies of andere groeps- of schoolactiviteiten worden afspraken gemaakt over foto’s en filmpjes en het gebruik hiervan.
- Zet geen foto’s of filmpjes op publiekelijk toegankelijke websites of sociale media.
- Maak overzichtsfoto’s, zodat individuele kinderen of leerkrachten niet of nauwelijks te herkennen zijn.
- Maak alleen een close-up foto van uw eigen kind en dan alleen voor eigen gebruik. Op een foto staan immers bijna altijd ook klasgenootjes, duidelijk in beeld of op de achtergrond.
- Maak geen foto’s en filmpjes van kinderen waar je eigen kind niet op staat.