Wingerd

Dorpsstraat 51 6617 AC Bergharen

  • Op Wingerd helpen gevorderde lezers de beginnende lezers.
  • Op Wingerd kies je zelf je boek, leesmotivatie krijgt prioriteit.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wij maken bij (ziekte) verlof gebruik de vervangingspool CPV Ingenium waarbij we zoveel mogelijk gebruik maken van vaste invallers. Wanneer mogelijk worden vervangingen opgevangen door eigen personeel.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Unitonderwijs op Wingerd

Op Wingerd werken we met leerkrachten en kinderen samen middels unitonderwijs in plaats van jaarklassen. Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk  aansluiten bij de ontwikkeling van alle kinderen en leren kinderen en leerkrachten met en van elkaar.

De leerkrachten zijn verdeeld over twee onderwijsteams, namelijk team groep 1-4 en team groep 5-8. De onderwijsteams zijn samen verantwoordelijk voor het onderwijsaanbod aan de kinderen die aan hen zijn toebedeeld. Samen overleggen zij en stemmen zij af om zo de doorgaande lijnen te bewaken, maar ook om optimaal gebruik te maken van elkaar kennis en kwaliteiten. Op Wingerd maken we daarbij gebruik van 4 lokalen en een leerplein in het hart van de school. Op het leerplein werken voornamelijk de kinderen van groep 2, 3 en 4 in hoeken en/of krijgen instructie. Eén lokaal wordt gebruikt door groep 1 en 2, een lokaal door groep 3 en 4 en de overige twee lokalen worden gezamenlijk gebruikt door groep 5 t/m 8. 

Specialisatie van leerkrachten

Op Wingerdzijn alle leerkrachten geschoold in EDI en coöperatieve werkvormen. Daarnaast zijn er leerkrachten die expert zijn op bepaalde onderdelen zoals 21 eeuws onderwijs, Lezen en Bewegingsonderwijs. Voor de vakken muziek en bewegingsonderwijs beschikken wij over vakdocenten.

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In het kader van Passend Onderwijs zijn alle scholen verplicht samen met hun medewerkers een onderwijsondersteuningsprofiel op te stellen. In dit profiel formuleren scholen welke basisondersteuning zij bieden en welke gespecialiseerde ondersteuning zij – eventueel met hulp van derden – kunnen bieden. Hierin worden ook afspraken vastgelegd over ondersteuning en deskundigheidsbevordering van personeel, die nodig zijn om het onderwijsondersteuningsprofiel te kunnen realiseren. Een onderwijsondersteuningsprofiel geeft aan welk aanbod aan onderwijs en ondersteuning een school haar kwetsbare leerlingen kan bieden, waar de school intern grenzen ervaart en met welke externe ondersteuning de school deze grenzen beslecht. Daarbij maakt de school onderscheid tussen basisondersteuning en extra ondersteuning.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Meer informatie vindt u in ons Schoolondersteuningsprofiel. Deze kunt u downloaden op onze schoolwebsite.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Peuterspeelzaal

Om de overgang naar de basisschool soepel te laten verlopen zijn er afspraken en is er regelmatig contact tussen leidsters en leerkrachten. De oudste peuters komen naar school voor een kennismakingsbezoek. Verder wordt er gebruik gemaakt van een overdrachtsformulier ‘KIJK’. Met behulp van dit formulier wordt basisinformatie over het kind doorgegeven aan de school.

Terug naar boven