Kindcentrum Kiemkade

Kardinaal de Jonglaan 10 4624 ES Bergen op Zoom

Op onze schoolpleinen zijn kleine natuurgebieden aangelegd. Zo is er een vlindertuin, schoolvijver, paddenpoel en wildweide. Bijzonder hé?

Het team

Toelichting van de school

Op onze school werken we met een zeer gevarieerd team. In totaal werken er ruim 30 personen op Kindcentrum Kiemkade.

Er is een mooie mix in leeftijden en er werken vrouwen én mannen in het team. Kinderen komen dus ook bij een meneer in de klas te zitten! Veel medewerkers zijn gespecialiseerd. We hebben dan ook expertise in huis op gebied van kwaliteitszorg, hoogbegaafdheid, gedrag, en sociaal-emotionele ontwikkeling. Tevens hebben we vakspecialisten op het gebied van natuur- en milieu, ICT, muziek, bewegingsonderwijs, spraak en taal, Engels. Onze medewerkers vormen samen een bruisend, deskundig en enthousiast team.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Onze school is aangesloten bij een vervangerspool, Leswerk. 
Wanneer er vervanging nodig is wordt dit met deze organisatie bekeken.

Ook gebeurt het dat part-timers bij verlof van de duo-collega zelf extra werken.

We streven er naar het voor onze leerlingen zo rustig mogelijk te houden wat betreft nieuwe gezichten voor de klas.


Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

We werken met doorlopende leerlijnen vanaf 2 tot en met 12 jaar. Dit betekent dat er intensief contact is tussen de voorschool,  kinderopvang, peuterspeelzaal en basisschool. Voorafgaand aan de overstap naar groep 1 is er een ‘warme overdracht’. De thema’s en de pedagogische/didactische aanpak zijn op elkaar afgestemd. Spelenderwijs leren en ruimte voor een goede sociale en emotionele ontwikkeling staan centraal in de leeftijd van 2 tot 6 jaar. Peuters en kleuters ontwikkelen zich in hun eigen tempo. 

Vanaf groep 3 tot en met groep 8 werken we met methoden voor verschillende vakgebieden. Daarnaast bieden we lesstof aan met moderne ICT-middelen. Verder vinden we het belangrijk dat kinderen ontdekkend leren. Kinderen doen veelvuldig onderzoek. Zij werken met ‘echte materialen’ in plaats van iets te bekijken in een boek of op een scherm. Ons natuur- en milieuonderwijs is uniek in Bergen op Zoom en omgeving.

Kinderen ontdekken vanaf 2 jaar hoe de natuur in elkaar zit. Overal op de schoolterreinen zijn biotopen voor planten en dieren aangelegd. Kinderen maken alle seizoenen gebruik van deze schooltuinen, o.a. tijdens het biologieonderwijs. Ontdekkend leren kan ook binnen de verkeerslessen. Op het schoolplein van de dependance is hiervoor een volledige verkeerstuin opgezet. Ook bij andere vakken, zoals bij geschiedenis en techniek wordt ontdekkend leren toegepast. Zo ontstaat een gevarieerd aanbod en krijgen kinderen gelegenheid zich vanuit verschillende invalshoeken te ontwikkelen.

Met een goed peuter- en kleuterobservatiesysteem kan de leerkracht alle deelfacetten van de ontwikkeling optimaal volgen en vastleggen. We weten zo precies wat een kind nog moet ontwikkelen voordat het klaar is om naar groep3 te gaan.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Terug naar boven