Roncalli

Boomsestraat 4 6613 AH Balgoij

Schoolfoto van Roncalli

Het team

Toelichting van de school

De gymlessen voor groep 6-7-8 worden verzorgd door Piet Derks (Sportservice Wijchen).

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer een leerkracht afwezig is vanwege ziekte of verlof en vervanging door een collega niet mogelijk is, vragen wij vervanging aan bij de Centrale Vervangerspool Ingenium. Doorgaans is een invaller beschikbaar. Door het toenemend lerarentekort moeten we soms een andere oplossing zoeken, bijvoorbeeld het verdelen van kinderen over twee groepen. In uiterste nood doen wij een beroep op u en vragen wij u of u uw kind thuis kunt houden. Uiteraard krijgt u dan op tijd bericht. Indien geen opvang voorhanden, is uw kind gewoon welkom op school.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Hoe zijn onze kansrijke combinatiegroepen samengesteld?

Wij werken in drie groepen: groep 1/2, groep 3/4/5 en groep 6/7/8.


Klasindeling

  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Tijdens het zelfstandig werken worden er verschillende vakgebieden aangeboden.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

In de periode dat kinderen op de basisschool zitten, dienen zij in totaal 7520 uur onderwijs te krijgen. Wij hanteren een indeling van 940 uur per jaar in de groepen 1 t/m 8.

Onder wereldoriëntatie valt aardrijkskunde/topografie, geschiedenis, natuur/biologie, techniek, verkeer en burgerschap.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In principe kan onze school alle leerlingen zonder toelaatbaarheidsverklaring voor speciaal basisonderwijs of speciaal onderwijs passend onderwijs geven. Voor leerlingen met speciale onderwijsbehoeften gaan wij samen met de intern begeleider, ouders en het Centrum Passend Onderwijs van Kans & Kleur na wat de beste passende onderwijsplek is voor deze leerling op één van de basisscholen van Kans & Kleur. Soms is dat niet de school die het dichtst bij huis staat maar er is altijd een passende plek op één van onze scholen.

Toelichting op de aanwezige gediplomeerde specialisten bij ons op school (zie onderstaand schema).

Intern begeleider:

De intern begeleider is onder verantwoordelijkheid van de directeur belast met het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van het   (bovenschools) zorgbeleid, de coördinatie en uitvoering van het zorgbeleid in de school, en de begeleiding en professionalisering van leerkrachten.  

Rekenspecialist:

De rekenspecialist is een leerkracht die extra kennis verwerft en gebruikt op het vakgebied rekenen-wiskunde zodat hij of zij in staat is om veranderingsprocessen wat betreft het reken-wiskunde onderwijs in de school te coördineren. Dit kan zijn op klassenniveau, leerkrachtniveau, zorgniveau en teamniveau.

Leerkrachtondersteuner:

De werkzaamheden van een leerkrachtondersteuner bestaan voornamelijk uit het ondersteunen van groepjes leerlingen en/of individuele leerlingen op verschillende vakgebieden. De groepsleerkrachten blijven de eindverantwoordelijkheid houden voor hun groep en leerlingen.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Door onze kleinschaligheid zijn we in staat om kinderen veel individuele aandacht te geven.

In overleg met onze kwaliteit coördinator maken de groepsleerkracht handelingsplannen die ze zowel in als buiten de klas uitvoeren. De KC controleert het proces en bekijkt of de doelen behaald worden.

Onze ambitie is om alle leerlingen minimaal te laten groeien tot de DLE die bij hen past. Anders gezegd de leerlingen voldoen een de verwachtingen zoals die halfjaarlijks in ons volgsysteem worden begrenst (M en E doelen).

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Voor de voorschoolse educatie verzorgt Kinderopvangorganisatie de eerste stap kleinschalige peuteropvang in dorpshuis het Ballegoijke dichtbij de school. Adres: Boomsestraat 2B 6613 AH  Balgoij, telefoon 024-6413966. Peuters met een VVE-indicatie kunnen terecht op één van de VVE-locaties in Wijchen.
De nauwe samenwerking met school en ouders zorgt voor korte lijnen wat de ontwikkeling van uw kind ten goede komt.

Vanaf vier jaar is uw kind welkom bij ons op school. In groep 1-2 staat de brede ontwikkeling van het kind centraal. Kinderen ontwikkelen zich spelend en werkend, in eigen tempo, op eigen niveau en vanuit eigen belangstelling. De begeleiding en sturing van de leerkracht is hierop gericht. Kleuters leren al doende en daarom zijn in het lokaal naast een poppenhoek/themahoek en bouwhoek veel ontwikkelingsmaterialen te vinden.
Wij werken rondom thema's, deels afkomstig uit de methode Schatkist, Kleuteruniversiteit en deels seizoensgebonden.

Terug naar boven