De betrokkenheid van ouders met school vinden we van groot belang. We willen graag, dat er een goed contact is tussen ouders en school. Dat is zeker in het belang van een goede ontwikkeling van het kind. Als ouders en leerkracht op één lijn zitten, voelt een kind zich veilig en presteert op zijn best. De leerkracht kan dan ook het plezierigst werken. Wij proberen de inbreng en de contacten op de volgende manieren te bewerkstelligen:
- Onze communicatie verloopt via Social Schools. Hierin kan contact gehouden worden met leerkrachten.
- Bij de start van het schooljaar wordt er voor de ouders een informatievond gehouden. Het gaat daarbij om de kennismaking van ouders en leerkrachten en om de algemene werkwijze op school en in de groep te bespreken.
- Tijdens de 10-minuten gesprekken, krijgt u de gelegenheid over uw kind te praten. We organiseren deze gelegenheid twee keer per jaar.
- Tenslotte is er daarnaast natuurlijk gelegenheid ook op andere tijden (niet onder schooltijd) met de leerkracht in gesprek te komen, telefonisch of op afspraak op een ander tijdstip. Het initiatief kan zowel van de leerkracht als van de ouders uitgaan.
- Rondom aandacht- en zorgleerlingen zijn vaak extra oudercontacten nodig. Na ieder overleg met de CPO, zal er vaak even contact nodig zijn, zeker als er wijzigingen in een handelingsplan worden aangebracht. Ook dit contact kan telefonisch, of er wordt een afspraak gemaakt.
- Tijdstip voor overleg: bij onverwachte dingen willen we graag, dat er een afspraak gemaakt wordt. Voor overleg dat wat langer gaat duren is de tijd vlak voor de aanvang van school niet geschikt.
- Via de telefoon of via de email kan er met de leerkrachten gecommuniceerd worden. Alle leerkrachten beschikken over een eigen school emailadres. Het communiceren via andere vormen van sociale media wordt niet op prijs gesteld. Gegevens over uw kind(eren) kunt u krijgen tijdens de spreekuren, de inloopavonden, de eventuele ouderbezoeken en het overige mondelinge of telefonische contact. Ook het werk van de kinderen, dat ze mee naar huis nemen, geeft een idee van hun kunnen. Twee keer per jaar krijgen de kinderen vanaf groep 3 een schriftelijk schoolverslag (rapport) mee. De kinderen van de groepen 1 en 2 krijgen aan het eind van het schooljaar een plakboek mee, waarin een verslag is opgenomen.
Als ouder bent u natuurlijk betrokken bij het wel en wee van uw kind op school. U houdt contact met de leerkrachten van uw kind(eren). Misschien bent u leesouder, of helpt u in de bibliotheek, bij de creamiddag, of gaat u mee met buitenschoolse activiteiten. Zeker weten dat u niets wilt missen. Maar soms zijn er van die kleine irritaties. Er raken briefjes zoek over een activiteit die u pas dagen later vindt. Of uw kind vergeet zijn rugzak en nu weet u niet of hij morgen wel of geen gym heeft. En die afspraak voor het tienminutengesprek komt u helemaal niet uit, die moet u niet vergeten te verzetten, als dat tenminste nog kan. Om dit soort situaties te voorkomen werken wij met Social Schools, de digitale communicatiedienst voor basisscholen. U kunt zelf afspraken inplannen, die koppelen aan uw digitale agenda. Ook kunt u de leerkrachten een mail sturen.
Met de gratis Social Schools-app op uw telefoon bent u met één klik helemaal op de hoogte. En als u aan het werk bent, geldt dat ook voor oppas, opa en oma of wie er op dat moment voor uw kind zorgt.
U hoeft dus nergens meer achteraan te bellen. Updates van de klassen en leuke foto’s of filmpjes worden gedeeld via Klasbord. Ook hiervoor kunt u een app downloaden. De meer algemene informatie is te vinden op onze website www.rkpctoekomst.nl. Mocht u er bezwaar tegen hebben dat er foto’s of video’s van uw kind gemaakt worden en op internet geplaatst worden, dan kunt u dit schriftelijk bij de directeur aangeven.