Basisschool De Driesprong-school met de Bijbel

Martin Luther Kingweg 46 9403 PA Assen

  • We hebben twee ingangen op onze school. Links is het kantoor van de adm. medewerker en rechs bevint zich het kantoor van de directie
  • Op zaterdag 29 september verscheen deze paginagrote advertentie in het ND.
  • Schoolfoto van Basisschool De Driesprong-school met de Bijbel
  • Schoolfoto van Basisschool De Driesprong-school met de Bijbel
  • Lezen is als zuurstof voor het onderwijs. Zelfs in de pauze gaan de net nieuwe boeken mee naar buiten

Het team

Toelichting van de school

Het team van de Driesprong telt 16 leerkrachten, 4 onderwijsassistenten, een IB-er en een directeur. De intern begeleider houdt zich bezig met de coördinatie van de zorg binnen de school en is tevens hoogbegaafdheidsspecialist. De namen van de teamleden staan eventueel met foto op de website vermeld.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

NoorderBasis heeft een coördinator die alle vervangingen regelt m.b.v. vaste invallers. In het afgelopen jaar merkten we dat het tekort aan leerkrachten nijpend is, de invalpool is regelmatig leeg. Ook in tijden van bijvoorbeeld een griepgolf is het lastig om alle vacatures in te vullen. Bij ziekte worden afwezige leerkrachten zo mogelijk vervangen door beschikbare onderwijsassistenten van de school. 

Bij ziekte van een leerkracht hanteren wij de volgende procedure:

  • Bij een duobaan wordt de duo collega gebeld.
  • Een van onze vaste invallers wordt ingeschakeld.
  • Een beschikbare vervanger uit de centrale vervangerspool van de NoorderBasis wordt gebeld.
  • Zo mogelijk geeft een onderwijsassistent een dag les aan de groep.

Mocht dat niet lukken dan hebben de leerlingen die dag geen les. De ouders krijgen daar middels onze app Parro bericht van. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

BEWEGINGSONDERWIJS

De gymlessen worden op dinsdag gegeven door een vakleerkracht gymnastiek. Alle groepen krijgen les van deze vakleerkracht met uitzondering de groepen 1/2a en 1/2b die zo mogelijk lessen krijgen van een bevoegde leerkracht bewegingsonderwijs. De gymlessen worden gegeven in de "Marsdijkhal".

De tweede gymles in de groepen 3-8 wordt elke week verzorgd door leerkrachten met een bevoegdheid voor het geven van gym. 


Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de groepen 1 en 2 werken we met thema's en lopen de vakken door elkaar heen. We houden per leerling bij hoe de ontwikkeling verloopt aan de hand van leerlijnen vanuit ons Leerling Volg Systeem. We bieden ook Engelse lessen aan om een doorgaande lijn bij dit vak door de hele school te waarborgen.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Een keer in de twee weken ontvangen wij cognitief getalenteerde kinderen van "de Cirkel", "de Parel" (allen Assen) en "de Lichtkring" (Zuidlaren). Dit vindt plaats in onze school en valt onder de Plusklas van onze vereniging NoorderBasis. 

Wij hebben een hoogbegaafdheidsspecialist op De Driesprong. Zij is ook als IB-er aan de school verbonden.

In de onderbouw hebben onze collega's de cursus 'hoogbegaafdheid bij kleuters' afgerond. Leerlingen uit de kleutergroepen die meer kunnen krijgen wekelijks uitdagende lessen aangeboden en worden geholpen bij het leren leren.

De Driesprong heeft  een vaste intern begeleider die twee en een halve dag aanwezig is. Daarnaast is er Bovenschools een Onderwijs Ondersteunings Team (BOOT) beschikbaar met orthopedagogen, ambulant begeleiders en een psycholoog. 

Verder werken er vier onderwijsassistenten op de Driesprong en hebben verschillende leerkrachten een specialisatie rekenen en cultuur. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Door kind gesprekken te voeren en ouders gelegenheid te geven over hun kind te vertellen sluiten we zo goed mogelijk aan bij de behoeften van onze leerlingen. Door elk kind te zien kunnen we aansluiten bij de ondersteuning die de leerling nodig heeft. Dit geldt voor alle ontwikkelingsgebieden. We willen kinderen leren leren waar nodig om onderpresteren te voorkomen. Daarnaast is er voldoende ondersteuning in de groepen om extra instructie te bieden en leerlingen individueel te begeleiden. Dit is een continue samenspel tussen alle collega's binnen de school.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Vroegschoolse educatie is voor leerlingen uit groep 1 en 2 van de basisschool. Kleuters met een taalachterstand krijgen dan bijvoorbeeld een aantal uren  per week extra begeleiding. Zo leren ze al spelend beter de taal in een kleine groep.

Terug naar boven