PCBO Regenboog Osseveld

De Keerkring 70 7325 EA Apeldoorn

  • We vinden lezen en leesplezier belangrijk. Wij maken dan ook graag en veel gebruik van de CODA bibliotheek in onze school.
  • Tijdens de lesdag wordt er ook samengewerkt tussen leerlingen van zowel dezelfde als andere groepen. In ons ruime pand zijn tal van samenwerkplekken.
  • We bieden onze leerlingen tal van leuke buitenspellen aan waarbij oudere leerlingen als junior coach de spellen leren en mogen begeleiden.
  • Ervaren is leren. We werken op school met allerlei materialen om zo onze leerlingen zelf ervaringen op te laten doen.
  • Schoolbreed werken we met thema's. Dit helpt leerlingen om te zien hoe verschillende vakgebieden met elkaar verbonden zijn; net als de wereld buiten.

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

De vragenlijst voor Leerlingen (WMK) is afgenomen in december 23 / januari 24. De vragenlijst is gescoord door de leerlingen van groep 4, 5, 6 en 7 (n=109). Het responspercentage was 83%. Dit heet een uitstekende waarde waarmee de uitslag betrouwbaar heet. De leerlingen zijn gemiddeld genomen tevreden over de school. Zij geven de school een 8,6. Op alle terreinen scoort de school goed of uitstekend.

Dit schooljaar wordt als onderdeel van het nieuwe meerjarenplan weer een uitgebreid onderzoek gedaan onder de leerlingen. Uitkomsten worden besproken in de leerlingenraad, team en ouderpanel.

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

De vragenlijst voor Ouders (WMK) is afgenomen in januari 2024. De vragenlijst is gescoord door ouders van de school (n=137). Het responspercentage was 45%. De ouders zijn gemiddeld genomen tevreden over de school: zij geven de school een 7,6. De ouders zijn ook betrokken bij de kwaliteitszorg van de school via de MR en een ouderpanel.

Eén punt kwam als verbeterpunt naar voren en dit is de communicatie over de dagelijkse gang van zaken op school en de terugkoppeling over de ontwikkeling van leerlingen. Dit is in het ouderpanel inhoudelijk besproken. Hierbij gaat het specifiek om hoe de week eruit ziet in de klas en wanneer er een (klein) incident is met de leerling dat ouders graag al meteen geïnformeerd worden. We hebben als schoolteam besloten dat we wekelijks een groepsbericht gaat sturen met wat die week centraal heeft gestaan en wat er de week erna op het programma staat. Daarnaast hebben we besproken dat de leerkrachten eerder ouders informeren en met ouders bespreken in de informatie avond wat een fijne werkwijze is samen hierin. Mooie feedback dus waar we als team direct wat mee kunnen.

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven